dijous, 24 de setembre del 2009

EL DEBAT DE POLÍTICA GENERAL

Diu hui l'edició valenciana d'un diari de Madrid que el president de la Generalitat, Francisco Camps, dedicarà la seua intervenció al debat de política general, dimarts vinent, a tractar de rescabalar-se de tot el dany polític que li ha originat la investigació del cas Gürtel i els maleïts trages.
Tasca difícil i aposta arriscada, sobretot perquè Camps no confiava que trascendira el contingut de l'informe que la Policia de Blanqueig de Capitals va remetre al seu amic jutge. Si camina per ahí, eixirà esquilat, perquè aleshores estarem parlant d'alguna cosa més que no de trages.
Per tant, tot i que Camps no ha avançat encara res del contingut del seu discurs, en contra del que era costum, les seues declaracions dels darrers dies en donen pistes. Potser el president parle del Pla Confiança i dels 1.200 milions d'euros que diu que vol transferir als ajuntaments, però que els ajuntaments encara no han vist. O potser accepte la proposta de pacte del portaveu del PSPV per tal de deturar les intolerables xifres de fracàs escolar al País Valencià, gènesi directa de la manca de productivitat. O potser també tracte de fer pagar els plats trencats a Zapatero, De la Vega, Conde Pumpido, a Barack Obama per reformar el seu sistema sanitari, o a Hugo Chávez per desestabilitzar el preu del petroli.
Vorem per on tracta de reconduir Camps el debat amb el que estrenem, amb retard, el periode de sessions.