dimarts, 8 de setembre del 2009

AMB DINERS PÚBLICS


Una revista editada per l'Associació Cardona Vives de Castelló, una reminiscència del secessionisme lingüístic dels anys vuitanta fagocitada pel PP i finançada amb diners de les institucions que governa el PP al País Valencià, fa burla de la lluita contra la violència masclista amb un atac a una campanya institucional pel fet d'estar escrita en català oriental, i amb una desafortunada vinyeta que si fa i no fa, fomenta la manca de respecte cap a la dona.
Les dones no han de ser agredides ni en valencià ni en català, encara que a l'associació Cardona Vives sembla que tant li fa la violència masclista. Allò realment reprovable és que la campanya institucional estiga en català, i no que un dia rere altre alguna dona mori (catal'a oriental) assassinada per la seua parella. Potser si el cartell haguera estat escrit en castellà de Xile la Cardona Vives no haguera dit res.
I de la vinyeta que signa Albert Guallart, ni en parle.
Cal dir que l'esmentada publicació està patrocinada per l'Ajuntament de Castelló, i disposa de publicitat de la Diputació. És a dir, diners públics.
Al darrere de l'Associació Cardona Vives hi ha un exdirigent d'Unió Valenciana de Castelló, Gonzalo Romero, ara regidor del PP a l'Ajuntament de la capital de la Plana, qui ni abans com a candidat d'Unió Valenciana, ni ara com a càrrec públic del PP, ha abandonat la tesi secessionista amb la que la dreta va aconseguir dividir als valencians mitjançant un fals conflicte.

1 comentari:

Beniarres al dia ha dit...

Aquest "gent" ni te respecte per la llengua i sembla ser que lo de pegar a les dones, maltractar-les i com no assassinar-les siga una cosa anecdòtica i cal donar-li un tractament burlesc.

I és que realment, em sembla que el PP valencià,´sembla que pense el que exposa a la vinyeta doncs de no ser així no ho subvencionaria