dimecres, 30 de setembre del 2009

FABRA ES FICA EN PRECAMPANYA

Alberto Fabra, en la seua actuació estel.lar al programa Grand Prix de Canal 9.
L'alcalde de Castelló, Alberto Fabra, es revela com l'alumne més avantatjat de Francisco Camps pel que fa al desplegament de parafernàlia propagandística amb recursos públics. Mesos arrere ens va sorprendre amb un invent que va batejar com a Pla Activa Castelló, que no servia per a una altra cosa més que per a camuflar les obres del Pla d'Estímul de l'Economia del Govern central, i atribuirse-les com a pròpies.
Després arribà el pla Castelló en Verd, ideat per a fer com si complira la seua promesa electoral de plantar deu mil arbres en la ciutat durant l'actual mandat, i que es va a saldar amb uns quants centenars d'exemplars. Però no importa, de l'apartat de despeses de publicitat de l'ajuntament s'han extret alguns euros per a copar panells i insercions publicitàries amb l'eslògan Castelló en Verd.
Ara Alberto Fabra anuncia per a demà dijous la presentació amb tots els luxes en el Casino Antic, la tija de la soca, d'un nou pla, esta vegada denominat Castelló Avança.
No vull ni imaginar el contingut d'eixe pla, però m'ol a tret d'eixida de la precampanya electoral, una precampanya en què confie que el PP de Castelló utilitze esportivament els seus recursos propis, i només els seus recursos propis. El PP de Castelló es vanaglòria de que el cas Gürtel no ha esguitat les comarques del nord, tot i els afers de Francisco Martínez, però les principals empreses presumptament subministradores de les empreses investigades són castellonenques.
Castelló avança, però se suposa que porta avançant quasi dos dècades, que són les que porta el PP al capdavant del govern local, i a penes estem uns metres de la línia d'eixida.
Al marge de l'expansió urbanística provocada per una voraç creació de sòl urbanitzable, si Castelló ha avançat en les últimes dècades és perquè Joan Lerma va posar en marxa la Universitat, i José Borrell va soterrar les vies del tren. Pel que es referix a la resta, Alberto Fabra pareix consumir el pressupost municipal en despeses ordinàries i en propaganda, a pesar de la galopant asfíxia fiscal. Vull recordar que va ser el PP qui va restaurar pocs mesos després de les eleccions municipals de 2003 la taxa de fem sense haver dit res en la campanya anterior, i ha sigut al PP qui estreny al contribuent a raó d'un 15% anual.
No obstant, després de dos dècades de PP, la ciutat té allò essencial per resoldre. El tràfic continua sent un caos, la ronda de circumval·lació seguix inacabada, el tramvia realitza un recorregut de cavallets de a penes uns centenars de metres entre l'avinguda de Morella i la Universitat sense que s'albiren inversions en nous trams, els grans projectes anunciats per la Generalitat continuen sent esbossos, i les dotacions públiques arriben en comptagotes, entenguem guarderies, col·legis públics, etc.
Però tant fa. Tenim plans. Castelló en Verd, Castelló Avança, Pla Activa, etc.