dimarts, 22 de setembre del 2009

EL MITING DE MESTALLA

En la campanya de les eleccions generals de 1996 el candidat del PP, José María Aznar, va tancar campanya en el camp de Mestalla davant de 55.000 persones, més altres 15.000 que es van quedar en el carrer. En la campanya de les eleccions autonòmiques de 2003 el candidat del PP, Francisco Camps, va voler repetir el ple amb Aznar ja de president, i es va quedar a mitges. A penes 30.000 persones, amb els consegüents reprotxes als productors executius, entre els que ignore si estava El Bigotes.
I que cap malintencionat vullga veure realació entre este megamíting i mig, i el fet que s'haja conegut ara que suposadament el PP finançava els seus actes polítics amb diners de constructors. No em consta, ni a mi ni segurament als informes policials, que els mítings de Mestalla foren sufragats amb diners provinents dels principals contractistes de la Generalitat i d'altres institucions governades pel PP.
Però davant del que no puc quedar impassible és de la gràcia i desimboltura amb què el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha rebutjat este informe policial per la falta de relació, diu, amb els fets concrets que s'havia compromés a investigar, estrictament els regals a Camps i altres càrrecs del PP, i la seua relació no demostrada amb els contractes de la Generalitat per valor de huit milions d'euros amb les empreses de la trama corrupta.
De veritat no guarden relació els fets descrits en l'informe policial amb allò que tractava d'investigar el tribunal valencià? Hem de continuar pensant, després d'això, que efectivament els valencians tenim garanties que el nostre administrador de justícia actua davall els principis que ha d'actuar?