dimarts, 13 d’abril del 2010

SALVE'S QUI PUGA


Ara ningú coneix a El Bigotes. Diuen que quan van captar el seu tarannà van començar a guardar distàncies. I s'organitzen autèntiques estratègies de manual per a fer veure que no es va tindre cap relació amb Orange Market. És el que estan fent diversos alcaldes, entre ells el de Castelló, Alberto Fabra, després que haja quedat provat que per una o altra via, al PP de la capital de la Plana li van eixir gratis diversos actes electorals en la campanya prèvia a les municipals de 2007.
Hi ha analistes de premsa fent esforços infrahumans per a exculpar Alberto Fabra, fins a l'extrem d'afirmar que els actes contractats amb Orange Market a Castelló ho van ser quasi a la força i amb la disconformitat d'Alberto Fabra. I afigen, entre altres arguments, que Alberto Fabra és president local del PP, i en el moment dels fets ni formava part de la direcció regional ni de la provincial. A Alberto que el registren, vénen a dir, però la veritat és que qui en 2007 era candidat del PP a l'alcaldia va disfrutar d'una parafernàlia extra en la seua campanya que a més li va eixir gratis. No va jugar net, doncs, per més que ara tracte de desvincular-se d'una trama que s'ha dedicat a expoliar les arques públiques de les institucions governades pel PP en benefici propi i en benefici del PP.
I si no, no em crec que l'alcalde de Castelló no coneguera que tres de les cinc principals empreses que estaven pagant factures al PP foren de la seua ciutat.
Quelcom semblant ocorre a Benicarló, on ha aparegut un contracte amb Orange Market per a l'organització d'un acte de campanya electoral en 2007. L'alcalde d'esta ciutat diu que ell no contractava res, i que era l'executiva regional la que s'encarregava. Jo no he sigut, vaja, però això sí, algú ha sigut.
Almenys, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha tingut el valor de demanar perdó als ciutadans, encara que això és el més paregut a soltar llast davant de la certesa que apareixeran nous imputats aforats per ací i per allà.