divendres, 23 d’abril del 2010

CAMPS DECLARA LA GUERRA A ALBÀNIA


El president de la Generalitat és capaç de declarar la guerra a Albània amb prou que no es parle del cas Gürtel, com va fer Dustin Hoffman en la seua famosa "Cortina de fum", on l'actor, en el paper d'un assessor del president dels EUA, fabrica una invasió a Albània amb el pretext de combatre el terrorisme per a tapar un escàndol sexual protagonitzat pel seu president.
Salvant les distàncies que es vullga salvar, Camps està fent el mateix. A mesura que ixen factures, contractes irregulars, comissions, paradisos fiscals, bigots, Crespos, Correas, Sanz, expedients extraviats, pagaments en metàl·lic i ssetjaments sexuals, Francisco Camps ordena Blasco (Dustin Hoffman) agitar la guerra de l'aigua amb Castella-La Manxa, espolsar els barets de la platja, derrocar un edifici en el Cabanyal, o obrir una campanya de desprestigi contra el portaveu socialista. No obstant, al meu entendre, tota cortina de fum és efímera i al final acaba per desintegrar-se, com li va passar a Hoffman a la pel.lícula.
L'intent de les diputades del PP de reprovar al portaveu socialista, Ángel Luna, a qui pretenen atribuir frases masclistes en la seua intervenció d'ahir en la sessió de control, és només la demostració que el PP està disposat a recórrer a qualsevol argument per a tapar les vergonyes del sumari Gürtel, i posa en relleu el grau de desesperació que ha aconseguit el PP valencià en els seus intents frustrats de desembarassar-se d'un escàndol de corrupció que cada dia propícia nous episodis.
Subscric les paraules de Luna, que jo mateixa vaig escriure en este blog abans que les utilitzara el portaveu en l'hemicicle: "Camps s'ha vist involucrat en una trama de corrupció, i ens ix amb que açò no és el que pareix".
Quan es tracta d'encobrir les corrupteles en què s'ha vist implicat el PP, no reparen a utilitzar qualsevol classe de subterfugis surrealistes que no estan consagrats en cap reglament.
Les diputades del PP no perseguixen la reprovació de Luna ni la defensa de la dignitat de les dones, sinó evitar que Camps done una resposta als milions d'euros dels valencians que han anat a parar a paradisos fiscals, a les butxaques de personatges corruptes, i a finançar campanyes electorals del PP.
Allò realment denigrant per a la dona és que s'utilitzen els òrgans de les Corts dedicats expressament al desenvolupament de polítiques d'igualtat, per a desviar l'atenció sobre els discursos de l'oposició, encobrir un greu cas de corrupció, escampar cortines de fum, practicar la política del calamar, i avalar la sistemàtica falta de resposta del president a les preguntes de l'oposició.