dilluns, 26 d’abril del 2010

NO CONEIXEN A CAMPS


El vicesecretari nacional del PP i president del PP d'Andalusia, Javier Arenas, deixa hui clar en una entrevista al diari ABC quins són els seus criteris per a valorar les actituds polítiques. Afirma, imagine que en relació amb el cas Gürtel, que "jutges, fiscals i policies s'estan burlant de la democràcia", però no obstant, els que espolien les arques públiques per a finançar-se a si mateixos i els seus partits deuen d'estar fent un gran favor a la democràcia, a la credibilitat dels polítics i a les institucions, segons cal deduir de les paraules del dirigent del PP andalús.
Però si he reparat hui en esta entrevista no és pel particular criteri que aplica Arenas per a decidir qui es burla de la democràcia i qui no, sinó per la resposta que dóna a la pregunta de si el president valencià, Francisco Camps, repetirà com a candidat. Diu Arenas que a hores d'ara és l'única hipòtesi sobre la qual treballa el PP. Cal saber llegir el significat exacte de la referència temporal (a hores d'ara), que no és ni gratuïta ni retòrica. I demà? Depén. I de què depén? Doncs d'allò altre.
Caldria obrir-li els ulls a Javier Arenas sobre les alternatives que se li escapen. Camps treballa ara per a si mateix i tots els seus esforços estan concentrats en la seua supervivència política. La seua, no la del PP. Ell controla des del temps fins a les possibilitats de Mariano Rajoy, i si a Cospedal se li ocorre pensar en un candidat per a València que no siga Camps, potser la secretària general es trobe amb una rebel·lió interna de la què no sobrevisca ni el mateix Rajoy. Si es tèrcia, Camps és capaç d'accedir a anticipar les eleccions amb tal de no donar temps al seu partit a buscar-li un relleu amb garanties, tot teixit sobre les perspectives personals, sense reparar en l'interés general.
Rajoy i Cospedal no coneixen a Camps, i Arenas acaba de demostrar que tampoc. Qui sí el va conéixer bé, encara que tard, va ser Zaplana. Que li pregunten a ell.

1 comentari:

Anònim ha dit...

No el coneixerieu vosaltres. A mi no m'ha enganyat en cap moment.