dilluns, 1 de juny del 2009

LA TEORIA DEL COMPLOT I LA CAMPANYA DEL FALCON

"NO ÉS EL PSOE QUI PAGA ELS TRAGES DE CAMPS I REGALA MINIS A LES ESPOSES D'ALTS CÀRRECS DEL PP"
Ens estem deixant portar on el PP ens vol portar. Poc o res s'està parlant d'Europa, però posats a traslladar la campanya electoral a l'àmbit domèstic, és evident que el PP està aconseguint entretindre a l'opinió pública amb trivialitats i banalitats. Una fallada de comunicació del PSOE, o un encert del PP en la seua estratègia. Totes les tertúlies de ràdio i televisió, i els anàlisi de premsa escrita, estan ara ocupats en escarbar els mitjans de transport que utilitzen els càrrecs públics. Que si el Falcon, que si l'AVE, que si els consellers valencians utilitzen el vehicle oficial per a encarregar paelles, que si Mayor Oreja va a missa amb el cotxe oficial, que si el president del Govern ho és o no quan acudeix a fer un míting, que si Aznar també ho feia, que si a Albacete només s'hi pot anar en cotxe. Ens estem deixant portar. És tan senzill com efectiu: parlem de la grip i no parlarem de Trillo, parlem del Falcon i no parlarem d'Europa, ataquem als jutges i fiscals i no parlarem de Camps i Fabra.
Què està aconseguint el PP amb el Falcon? Que deixem de parlar de la trama de corrupció, que ens oblidem de Camps, de Fabra i d'Orange Market, i que deixem de banda les eleccions europees, on al PP li resulta molt difícil explicar segons quines coses, com ara la seua defensa de l'acomiadament lliure, l'ampliació de la jornada laboral, la negació dels problemes mediambientals, la defensa de les privatitzacions de serveis públics, etc.
El PP està especialment interessat en guanyar aquestes eleccions, no per a fer política a Europa, sinó en clau nacional, com una parada camí de la Moncloa, i un motiu per exculpar a Camps i a Fabra. El PP no parla d'Europa, però s'esforça en fer-nos creure que la investigació del cas Gürtel és un muntatge i un complot. No obstant això, que el president de la Diputació de Castelló estiga a les portes de l'obertura d'un juí en contra seu per uns fets que s'investiguen des de fa set anys, no és responsabilitat del PSPV, ni d'Alarte, ni de Zapatero. És només responsabilitat de Carlos Fabra i dels seus actes. Si Carlos Fabra no haguera estat organitzant reunions amb els ministres d'Aznar per a llançar al mercat productes que no podien ser autoritzats, ara no s'estaria parlant-ne, ni s'estaria investigant.
Si Camps haguera mostrat el primer dia les factures o les transferències bancàries pel pagament dels seus trages, ara no s'estaria parlant-ne ni cap jutge ho estaria investigant. Si Camps donara una explicació de l'apunt de 420.000 euros amb destí al "PPVLC" que apareix així inscrit en la comptabilitat de les empreses investigades per Garzón, ara no n'estaríem parlant.
No és el PSPV qui ha estat regalant "minis" a les esposes d'alts càrrecs de la Generalitat. Voler inventar-se complots i muntatges és una estratègia pueril i absurda, i desviar l'atenció de la campanya cap al Falcon és una estratègia perversa i malintencionada.