dijous, 25 de juny del 2009

ESCLAT DE PREPOTÈNCIA PER A ACOMIADAR EL PERÍODE DE SESSIONS


Grup Popular de les Corts Valencianes.
El període de sessions en les Corts Valencianes s'ha clos amb una nova exhibició de prepotència del Grup Popular acaparant la designació dels representants en els consells socials de les universitats valencianes que correspon anomenar a les Corts, obviant la proporcionalitat en la representació parlamentària, i trencant el costum de pactar les designacions.
El mecanisme per al nomenament dels representants en els consells de les universitats no contempla la possibilitat de respectar la proporcionalitat parlamentària, ja que no es vota sobre llista oberta ni es requerix majoria de dos terços, però era una tradició consensuar amb els grups minoritaris la representació de les Corts en eixos òrgans.
Hui el PP ha trencat en solitari el consens i ha ratificat la seua voluntat de fer valdre el corró fins a les últimes conseqüències, com està fent amb el retard en la designació de Leire Pajín com a senadora territorial. És la seua forma de reprovar a la la resta de grups la seua forma d'exercir l'oposició.
La drecha no vol oposició, o almenys vol marcar a la resta de grups quin tipus d'oposició han de portar a la pràctica. En el cas contrari, els diputats que diferixen amb el PP en la forma d'entendre el món i la política tindran dificultats fins perquè se'ls subministre un simple bolígraf. No dic ja a l'hora d'accedir a la documentació administrativa requerida pels diputats, i a la que tenen dret.
La negativa de la presidència de les Corts a tramitar determinades iniciatives parlamentàries, sobretot les relacionades amb la trama Gürtel, col·loca al PP en situació de rebel·lia constitucional, ja que els acords que adopta per a denegar sol·licituds són nuls de ple dret, i així ho han reconegut ja els tribunals. Però al PP li dóna igual.