dilluns, 15 de juny del 2009

EL RÈGIM

Desitjava dedicar l'article de hui a l'equador del mandat municipal en els ajuntaments. Hui es compleixen dos anys de la constitució de les actuals corporacions locals, i desitjava incidir en el meu recordatori en el que han suposat aquests dos anys per a la ciutat de Castelló. Però l'actualitat ha irromput i s'ha imposat a l'anàlisi.
Per terrorífic que sone, la pràctica del PP de comprar voluntats i teixir xarxes clientelares havia deixat de sorprendre'm. Ahí estan les investigacions sobre l'empadronament massiu de militants i simpatitzants del PP, ahí estan les col·locacions laborals de què presumeix Carlos Fabra, i ahí està la conselleria de Blasco repartint subvencions. Sempre he mantingut que el vot captiu va ser el que va permetre revalidar per la mínima l'alcaldia de Castelló al PP al maig del 2007.
Però la notícia que un grup d'immigrants llatinoamericans ha estat entabanat per a omplir buits en el míting de Camps i Rajoy en la plaça de bous de València amb la falsa promesa de llocs de treball en la recollida d'alls, ha sobrepassat totes les nocions del que jo, en la meua bona fe, havia començat a considerar assimilable.
Encara així, quan ja creia que l'engany a eixe grup d'estrangers anava a convertir-se en l'anècdota, salta la notícia que la presidenta de la Unió de Dones Demòcrates de Castelló, l'exdiputada del PP Carmen Pardo, havia regalat bijuteria en un acte amb dones a qui va emplaçar a acudir al míting de la plaça de bous.
I altres estratagemes que mai arribarem a conéixer perquè centenars d'autobusos partiren de tots els racons d'esta comunitat i de les comunitats del costat amb destí a la plaça de bous de València el passat 31 de maig davall la batuta de Rafael Blasco.
El PP ha instaurat tot un règim. Utilitza el poder per a consolidar el poder, tira mà dels recursos públics com a ferramenta de persuasió, quan no d'extorsió, i manipula els mitjans públics de comunicació per a perpetuar-se.
Pràctiques al més pur estil caciquil que es reproduïxen en tots els escalons de l'administració. No sorprén, per tant, que les ciutats governades per altres partits siguen considerades com a molests furóncols per al PP, i este partit s'empre a fons a recuperar-les amb les arts que siguen necessàries. Ahí tenim la mitja dotzena d'alcaldies que el PP ha aconseguit en la Marina Alta per mitjà de mocions de censura en esta primera mitat del mandat, dóna igual si el soci siga un trànsfuga del PSPV, que un trànsfuga d'Esquerra Republicana.
Em produïx paüra.