dimecres, 10 de juny del 2009

ESTAN CAMPS I FABRA EXCULPATS?


Per a desgràcia seua, no. Ni política, ni judicialment. No estan judicialment exculpats, de moment, perquè els jutges no inclouen els resultats electorals als sumaris. I no estan exculpats políticament perquè els vots no legitimen segons quines conductes.
I la prova de que Camps no està políticament exculpat la tenim en l'acte d'exultació que ha organitzat el PP a València amb el pretext del primer aniversari del congrés nacional del PP en el que es va triar Rajoy com a president. Un nou invent de l'alquimista Blasco per a tapar les vergonyes de Camps.
Era evident que el PP valencià anava a esforçar-se al màxim en les eleccions europees, no per interès en la política europea ni per enviar més diputats a Estrasburg, que només n'han enviat un valencià, sinó per traure pit davant una complicada situació del president Camps de la que encara no sabem si se n'eixirà.
Això no lleva, però, que el PSPV i el PSOE hagen de reflexionar, i així ho estan fent per tal de convéncer els ciutadans de que només amb l'activisme i la participació es pot aturar una dreta que al País Valencià es sosté sobre la manipulació, la demagògia, el control, el clientelisme, el sectarisme, la mentida, la dilapidació de recursos públics, i ara també sobre amics, regals, diners negres, paradisos fiscals, i sospitosos apunts comptables amb destí al "PPVLC".
Malgrat això, l'electorat progressista es va quedar diumenge a casa, i al voltant d'això és sobre el que cal fer girar tota reflexió.
Camps vol arribar a les eleccions autonòmiques en condicions de repetir com a candidat perquè és clar que l'opció de succeïr Rajoy se li ha esvaït, i en això està ocupat l'alquimista Blasco, a més d'estar creant xàrcies clientelars des d'una conselleria buida de contingut.
Qui ha dit que no es tornarà a presentar a unes eleccions és Carlos Fabra. Compte, però. No es la primera vagada que el virrei anuncia una retirada. Ho va fer el 1999 a un congrés provincial del seu partit a Peníscola, i després al 2003 en un nou congrés provincial a Sogorb. Per tant, desconfiem. No obstant, per a la salut democràtica de Castelló seria una bona notícia la retirada de Fabra.