dimarts, 16 de juny del 2009

EL FINANÇAMENT

Diuen els tertulians afins al PP, generalment concentrats en Canal 9 i en les televisions adjudicatàries de les últimes llicències de TDT, que el PSPV s'ha quedat sense discurs al País Valencià, i sostenen la seua afirmació amb l'actual sistema de finançament autonòmic, que fa que el País Valencià siga el que menys rep per habitant.
És necessari discernir entre dos qüestions, una incerta, i una altra reprovable. La incerta és que el PSPV s'haja quedat sense missatge. Amb el que s'ha quedat és sense canal de transmissió, i ja s'ha encarregat el PP d'obstruir totes les vàlvules de fuga per les quals es puga colar algun representant socialista.
I la reprovable és que els tertulians afins al PP s'enceben en els mals del sistema de finançament autonòmic, i no obstant obvien tota anàlisi sobre el finançament del PP i les sospites d'irregularitats que es deriven de les martingales del tresorer, Luis Bárcenas. I no sols els tertulians obvien les martingales de LB, sinó que la notícia desapareix dels sumaris dels informatius.
Qui diu que el PSPV s'ha quedat sense discurs? Doneu-me un punt de suport, i mouré el món. Doneu-me una oportunitat de difusió, i remouré les consciències.
Qui és l'artífex del model de finançament vigent que relega els valencians a la cua? Aznar i Zaplana, en connivència amb Camps i amb tots els que assumien responsabilitats polítiques en el PP de l'any 2000.
L'actual model de finançament és perjudicial per als valencians, però ho és des del primer moment. És a dir, ho era en 2001, en 2002, en 2003, i en 2004. Fins ací silenci en el PP valencià. Què va passar en 2004 perquè es lliberaren totes les ires? Que el PP nacional va perdre les eleccions generals. Ah, amic Camps!! Només des de llavors el model de finançament és roín, que ho és, però també ho era abans amb el silenci còmplice del Clan de la Gomina.
Ara el Govern negocia un nou model de finançament, però a Camps li entren les presses perquè no pot pagar als proveïdors ni a any i mig vista, perquè no pot finançar el seu pla de millora dels municipis, i perquè si es descuida haurà de recórrer al deute, més deute, fins i tot per a pagar les nòmines dels funcionaris.
Que el PSPV s'ha quedat sense discurs? Doneu-me un micròfon.