dilluns, 30 de març del 2009

NO PENSE DEIXAR-HO PASSAR

No estic conforme ni puc donar-me per contestada en la compareixença del director general de Ràdio Televisió Valenciana, Pedro García per a informar, entre altres assumptes, sobre la posada en marxa del canal d'informació contínua 24/9. No pense deixar-ho passar.
Pedro García va despatxar en cinc minuts, entre mostres de tedi i desinterés, totes les explicacions que al seu parer ha de donar a les Corts sobre l'entrada en servei del nou canal de RTVV. És una de les majors exhibicions de menyspreu a què he assistit en la meua etapa com a diputada.
No vaig poder obtindre d'eixa compareixença cap concreció sobre els mitjans materials i humans amb els que s'ha posat en marxa el nou canal, ni sobre les seues previsions, ni sobre els criteris per a la designació del director, ni sobre la política editorial, tot i que la concreció de les preguntes no podia ser major.
Deixaré al marge el fons de la compareixença per a centrar-me en un exemple: al director general li pregunte de forma expressa els criteris d'elecció del director del nou canal d'informació contínua, i en la intervenció posterior en no fa cap referència expressa. Òbvia intencionadament la pregunta.
I persisteixen, per tant, les meues sospites que, per damunt de l'interés general i la vocació de servici públic, per damunt de la voluntat de millorar l'oferta informativa als valencians, el canal 24/9 ha servit a la direcció de RTVV per a trobar acomodament a tots aquells redactors incòmodes, per a llevar-se de damunt en els informatius de Canal 9 i Punt 2 a tot el personal que posa en tela de juí la política de la manipulació i la tergiversació que practica la televisió pública valenciana.
Seria extremadament greu que això fora així, i no pense deixar-ho passar, per la qual cosa utilitzaré totes les vies parlamentàries al meu abast perquè Pedro García done les explicacions que deuria haver donat en la comissió de control, i que no va donar.