dimecres, 4 de març del 2009

L'AVE COM A VIA D'ESCAPE


El diputat Alberto Fabra, que també és alcalde de Castelló, ha defés hui en el ple de les Corts una proposició del seu partit en què exigeix al Ministeri de Foment celeritat en les obres del corredor ferroviari mediterrani.
Tots els compromisos que pretenia arrancar hui l'alcalde de Castelló han sigut assumits, ratificats i reiterats tant per la ministra de Foment com per la vicepresidenta del Govern, tal com s'ha ocupat de recordar en la seua rèplica el diputat socialista José Antonio Godoy, el qual ha recordat que ha hagut de ser també l'actual Govern el que ha forçat a Brussel·les a incloure eixe eix en les previsions de la Xarxa Europea de Transport, esmenant l'exclusió que va consentir l'anterior Govern de José María Aznar.
Però em tem que a Alberto Fabra tot això li dóna igual. Fabra necessita una vàlvula d'escape per a sortejar la difícil situació que afronta al capdavant de l'Ajuntament de Castelló, on l'urbanisme ha encallat en els tribunals, les inversions autonòmiques no arriben, i les pujades d'impostos no es traduïxen en millors serveis.
I amb eixe objectiu ha tornat hui a recordar-nos Fabra aquell paperot que va muntar fa dos anys, just abans de les eleccions municipals, amb alcaldes del PP de tot l'Arc Mediterrani (inclosa la portaveu del PP d'Albacete, que va dir haver-se autoinvitat i a la que Fabra no hi ha citat hui en el ple) per a reivindicar l'eix ferroviari.
Alberto Fabra veu perillar l'alcaldia, i ell és conscient. I en eixe context la seua estratègia consisteix a recórrer als manuals de demagògia del PP per a inventar-se enemics externs amb què distraure a l'opinió pública. Ho va fer ja amb el projecte del desdoblament de la N-340, que mentres va governar Aznar era vàlid, i quan va deixar de governar Aznar era un abús. I ho fa ara amb el Corredor Mediterrani, que va quedar exclòs de la Xarxa Europea del Transport en 2003 sense que Fabra obrira la boca, i no obstant ara ignora els compromisos de l'actual Govern amb eixe eix ferroviari.
Estratègia barata i insults a la intel·ligència dels ciutadans.
I a tot això, a quin ritme avancen les obres del tramvia a Castelló, senyor Fabra?