dimarts, 3 de març del 2009

EL PLA FABRA DE COL.LOCACIONS MASSIVES AL SECTOR PÚBLIC NO FRENA LA DESOCUPACIÓ

Fabra pronuncia un discurs ahir dilluns davant 150 nous funcionaris de l'Hospital Provincial. (foto: las provincias).

El Pla del president de la Diputació de Castelló per a fomentar l'ocupació per mitjà de contractacions ál sector públic no ha produït efecte, i Castelló ha tornat a ser al febrer la província d'Espanya en la que més ha pujat la desocupació, un 11,35%, la qual cosa suposa 4.865 persones més, de manera que la desocupació arriba ja als 47.721 desocupats en una província en què la població total ronda el mig milió de persones i la població activa es situa al voltant de les 350.000 persones.
Els esforços de Carlos Fabra per pal·liar la destrucció d'ocupació per mitjà de col·locacions en el sector públic no han aconseguit frenar la sagnia. Ahir mateix, el president de la Diputació va presidir la presa de possessió de 150 nous empleats de l'Hospital Provincial en un acte que va fregar la humiliació, i en el que, superant la propaganda política, el líder del PP va deixar clar als nous funcionaris qui els proporciona la plaça.
Però ni així. Les noves xifres de l'evolució de l'ocupació al febrer deixen a Castelló de nou al capdavant en la destrucció de llocs de treball, sense que la infinitat de col·locacions en el sector públic de què presumix Fabra haja pogut evitar-ho. Encara així, és d'agrair l'esforç que el líder provincial del PP realitza per a combatre la desocupació.
I en l'àmbit autonòmic, el País Valencià és també de nou qui lidera en termes relatius la destrucció d'ocupació a Espanya, una dada que el Consell tracta de maquillar recorrent a les xifres absolutes per a situar al País Valencià en el segon lloc del nefast rànquing per darrere d'Andalusia, la població activa de la qual pràcticament és el doble que la valenciana.
El president de la Generlitat hauria de consultar Fabra sobre els seus plans de col·locació massiva d'empleats en les institucions per a tractar de frenar una destrucció d'ocupació que s'està encebant amb el País Valencià.
La falta de previsió i les prioritats inversores de la Generalitat han portat esta situació. Els sectors productius tradicionals no han merescut l'atenció adequada de les autoritats autonòmiques, i el resultat més clar d'eixa política ho podem percebre a Castelló. El taulellet està directament lligat al de la construcció, i la inèrcia de la frenada en sec d'este sector ha estampat contra el parabrisa a totes les empreses del taulellet de Castelló. De res han servit les advertències dels empresaris sobre la necessitat d'una major implicació del Consell per tal de cultivar la competitivitat d'un sector que hui és el que més activitat està perdent. No és casualitat que Castelló lidere la destrucció d'ocupació a Espanya. I mentrestant, Camps mira a un altre costat improvisant noves zones logístiques i encarregant trages.

1 comentari:

PROGRESSISME ha dit...

És una vergonya el que passa i damunt de tot la dreta continua demanant dimissions dels socialistes per menudències al costat del que fan ells. És la hipocrecia al quadrat.

Dissabte JSPV-Onda es presentà les fotos estàn al blog. Avore si prompte ens visites. Besos Isabel.

P.D. ET vaig vore als Premis Extraordinaris de UJI però no pogué saludar-te perque estava al' altra banda. CIAO.