dijous, 5 de març del 2009

L'EDUCACIÓ NO IMPORTA

L'educació no importa. És el que ha dit hui en el ple de les Corts la diputada del PP Maira Barrieras, en la seua rèplica a la moció presentada pel diputat socialista Adolf Sanmartín, en la que demanava un increment de professors amb capacitat trilingüe en tots els centres escolars.
Per a justificar el rebuig de la moció, la diputada del PP ha dit que l'educació no importa als ciutadans, i ha documentat la seua afirmació amb una enquesta sobre les preocupacions ciutadanes, segons la qual l'educació figura en els últims llocs.
Segons Barrieras, el que importa als ciutadans és "la crisi Zapatero" (sic), i la destrucció d'ocupació, i ací es va emprar la diputada a enumerar tots els indicadors negatius de l'economia. Però dóna la casualitat que la moció presentada versava sobre educació, i no sobre economia, però no interessava parlar d'educació. El que ha fet Barrieras hui en les Corts és utilitzar un recurs que els experts en comunicació denominen "frase pont", un estratagema per a deixar de parlar del que no interessa per a introduir en el discurs el que sí que interessa.
Encara així, si el que li interessa a la diputada del PP és l'economia, jo estic disposada a seguir el seu joc. Parlem d'economia, i una de les coses que cal tindre present quan parlem d'economia és la seua interrelació directa amb el grau de formació d'una societat.
I amb el grau de qualificació que el PP ha proporcionat a les noves generacions, no és res estrany que el País Valencià perda ocupació a un ritme tres vegades superior que la resta d'Espanya. El sistama educatiu valencià exhibeix les pitjors xifres de fracàs escolar en el conjunt d'Espanya, i eixe índex està directament relacionat amb les oportunitats dels jóvens en el moment en què es converteixen en demandants d'ocupació. Si a això afegim la falta d'implicació del Consell a l'hora d'estimular la qualificació dels treballadors, la falta de suport a sectors clau, i l'absència de plans de competitivitat, ens trobem amb el que ens trobem.
Per tant, ja hem parlat d'economia, que és del que pretenia parlar hui Maira Barrieras en les Corts per a no parlar d'educació. L'educació no importa a la dreta.