divendres, 27 de març del 2009

ELS BADALLS DE PEDRO GARCÍA


El director general de Radio Talevisió Valenciana, Pedro García, va fer palès la seua falta de respecte i el seu desinterés, expressats amb badalls, durant la compareixença d'aquest dijous a la comissió de control de RTVV. Els badalls de Pedro García sintetitzen quina és l'actitud del PP i el respecte que li mereixen les institucions.
Pedro García estava avorrit, potser molest per haver de comparéixer davant la comissió de control, on d'altra banda té l'obligació de comparéixer. I les seues respostes als requeriments de l'oposició estaven en concordància amb eixa manca de disposició.
Canal 9 i la resta de mitjans de l'ens públic són un exemple d'imparcialitat, objectivitat i pluralitat, els editors són magnífics professionals que segueixen de forma escrupulosa els codis deontològics de la professió periodística, i les denuncies sobre manipulació, parcialitat, arbitrarietat, ocultació i pressió laboral són només intents de l'oposició de buscar un lloc als titulars de premsa. Eixos són tots els arguments del director general davant casos flagrants de manipulació que no vaig a recordar per nombrosos i coneguts.
A la comissió d'ahir no vaig aconseguir que el director general em concretara absolutament cap detall sobre la posada en marcha del canal d'informació contínua 24/9. No ha dit quantes contractacions laborals ha generat el nou canal, si s'ha forçat a treballadors a canviar de secció per a traslladar-los al nou canal, el cost que suposarà 24/9, els objectius, els criteris, l'oportunitat, etc.
Tot i estar d'acord amb la utilitat d'un canal d'informació contínua en valencià, sí vaig qüestionar les intencions del PP. Si als informatius dels actuals canals ja no té cabuda altra informació política que la defensa i salvaguarda de la imatge del Consell i del seu cap, per a què volem ampliar els serveis informatius a un format de 24 hores, amb tot el que suposa per a un ens que arrossega un deute de 1.200 milions d'euros?
Altra cosa és que RTVV no donara abast amb els actuals espais informatius per a complir en els preceptes d'objectivitat, imparcialitat i pluralitat que se li presuposa a l'ens públic. Però no és el cas.
I no és la manca de respostes el que m'ha ofés, per esperada, sinó l'actitud del director general i els seus badalls a la comissió. Tot un menyspreu.