dimecres, 20 de febrer del 2008

EL PP DEURIA RELLEVAR FABRA AL CAPDAVANT DE LA DIPUTACIÓ

La contractació massiva d'assessors per part del president de la Diputació, Carlos Fabra, sembla ja una recepta econòmica del seu partit per a combatre la desocupació.
No passa un dia sense que es conega el nomenament d'un nou assessor en la Diputació de Castelló, de manera que la despesa pública en sous de personal eventual en una entitat de caràcter local com la Diputació supera ja els dos-cents milions de les antigues pessetes a l'any, i el llistat d'assessors ronda ja les tres dotzenes. Em pregunte si Fabra s'ha proposat amb esta mesura acabar amb els problemeseconòmics de les famílies, i si aplicarà la recepta de forma indiscriminada com proposta del PP per a combatre la desocupació.
Alcaldes, regidors, exregidors, parents, i afins completen la llarga nòmina de càrrecs eventuals en la corporació provincial, el que representa ja una forma irrespectuosa d'administrar els recursos de tots els ciutadans. Fabra haurà de justificar davant de la ciutadania que empra més de dos-cents milions de les antigues pessetes en sous d'assessors, una quantitat que cal restar al capítol d'inversions reals, mentres exhibeix una evident deixadesa en la gestió dels assumptes que són de la seua competència.
Si els recursos públics de la Diputació s'empren en el pesebrisme i la faràndula, no és res estrany que l'aeroport porte dotze anys en obres, que Castelló acudisca a Fitur any rere any sense res de nou a oferir, que el turisme de golf no arranque, que els balnearis no s'executen, que molts municipis xicotets estiguen encara comunicats amb carreteres huitcentistes, que estiguem encara sense museu de dinosaures, i que es deixen de prestar moltsserveis dels què hauria d'ocupar-se la Diputació i no se n'ocupa.
El nomenament massiu d'assessors coincidix, a més, amb l'anunci d'un nou retard en la data prevista per a la finalització de les obres de l'aeroport. Fabra va dir en la recent edició de Fitur que Castelló tindria ja en servei l'aeroport en l'edició de la fira de turisme de l'any pròxim, i amb les noves dates que acaba de donar per a la finalització de les obres, és improbable que en la pròxima edició de Fitur estiguen aterrant avions a Castelló, la qual cosa és una nova mentida del PP, i en van massa.
Demane, per tant, al PP que en un exercici e responsabilitat relleve Fabra al capdavant de la Diputació pel bé dels ciutadans, de la reputació de les institucions, dels recursos públics, i dels municipis xicotets que depenen dels serveis que hauria de prestar la corporació provincial.