dimecres, 12 de desembre del 2007

Un atac intolerable a la llibertat d'expressió

El tancament del repetidor de TV3 a les comarques d'Alacant representa un atac intolerable i injustificable a la llibertat d'expressió i a la pluralitat informativa, per molt que el Govern valencià vullga justificar-ho amb la pressumpta il.legalitat de les emissions. La informació ens fa lliures, i pel que es veu el Govern de Camps vol posar límits a la nostra llibertat. En ple segle XXI, ens trobem davant actituds impròpies d'una era que si per alguna cosa es caracteritza és pels avanços tecnològics que ens permeten accedir a una ampla oferta comunicativa d'arreu del món. I això senzillament representa un enriquiment cultural sense precedents.
Fins i tot el PP català ha condemnat la decisió del Govern valencià. Però de res ha servit. El PP valencià ha consumat la seua amenaça.
No puc oblidar quan a principis de la dècada dels vuitanta vaig escoltar per primera vegada una televisió en la meua llengua. Per primera vegada vam tindre l'oportunitat d'accedir a la informació, a l'entreteniment i a la cultura per televisió en la nostra llengua. Ara, però, el tancament del repetidor a Alacant simbolitza de la millor forma possible el Govern anacrònic que ens toca suportar.
Vull instar al PP valencià a fer de la recepció de la senyal de TV3 un acte de normalitat, com a les Illes Balears, on mai els governs de Mata se'ls va ocórrer tallar les emissions. Tampoc a Tarragona s'han escandalitzat de rebre Canal 9, malgrat que la qualitat del producte deixa que desitjar.
Hi ha mitjans per a la reciprocitat dels canals autonòmics. Fem un gest en favor de la llibertat d'expressió i de la pluralitat. Condemnem la censura.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

gràcies Isabel, un abraç des de València. VOLEM TV3 AL PAÍS VALENCIÀ. VOLEM LLIBERTAT!

Anònim ha dit...

Ui, tot açò que dius podria estar bé des d'altres posicions, però des del PSOE?
Parlar de la defensa del valencià des de la militància en el PSOE i des d'un càrrec institucional és simplement cinisme.
Fes-te-ho mirar.

Isabel Escudero ha dit...

Estimat Raimon, "fes-t'ho" mirar. Alguns creuen que només ells estan legitimats per defensar el valencià des de determinades posicions que amb prou feines han evolucionat des dels temps del PNPV. És el defecte que tenim els valencians: quan algú, des d'un càrrec institucional, defensa posicions que alguns creuen exclusives, se l'acusa de cínic. Així ni anirem a cap banda, i comentaris com el teu no inciten a mantindre determinades postures des dels càrrecs institucionals, ja de per sí difícil.
Salut