dijous, 2 d’abril del 2009

PRÒFUG


Sessió d'investidura. Camps no hi va faltar.
És el qualificatiu que considere apropiat atribuir hui al president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps. Pròfug és la persona que va fugint, i això és el que ha fet hui el president, fugir de les Corts Valencianes per a eludir la sessió de control i evitar respondre a preguntes incòmodes.
No és la primera vegada que el president defuig la compareixença en les Corts, encara que en esta ocasió l'estratagema ordida per l'aparell presidencial ha traspassat tots els límits.
Camps va excusar a última hora d'ahir la seua presència hui en les Corts adduint la seua assistència a un acte amb la reina Sofia, que inaugura hui una exposició en el Museu Arqueològic d'Alacant. La presència de la reina a Alacant es coneix des de fa un mes, i si Camps tenia intenció d'acompanyar a la reina ho podia haver comunicat amb la suficient antelació com perquè la Junta de Síndics haguera pogut modificar l'horari o l'orde del dia del ple de hui amb la finalitat de facilitar l'assistència del president.
El que ha fet Camps notificant a última hora d'ahir la seua absència és impossibilitar a la Junta de Portaveus modificar l'horari o l'ordre del dia del ple. L'argúcia és, doncs, absolutament intencionada. Camps no tenia intenció de sotmetre's hui a la sessió de control i ha ordit una martingala que porta implícita una absoluta falta de respecte sense precedents a les Corts i al conjunt dels valencians.
Les cuites del president dels valencians amb suposades trames de corrupció, que a mesura que passen els dies són menys suposades, li obliguen a donar comptes a les Corts, i no només a Canal 9 o a fòrums amics de Madrid.
Camps ha fugit hui de forma deliberada de les Corts. Un pròfug.