dimarts, 28 d’abril del 2009

FA FRED AL PALAU


foto: El Pais
El president de la Generalitat ha d'estar sentint ràfegues de vent gelat en el bescoll. L'entusiasme amb què li van expressar suport els seus en el moment d'esclatar el cas dels trages, s'ha volatilitzat i ha fet descendir uns graus la temperatura ambient de què disfrutava el president quan no es sabia encara molt bé què depararia això de les relacions afectives amb El Bigotes. Però una vegada les coses van prenent cos, el mercuri emocional descendeix en picat.
És el que es va poder visualitzar divendres passat en els actes commemoratius del 25 d'abril. Em referisc als actes institucionals celebrats en les Corts amb motiu de l'aniversari de la Cambra.
No van estar tots els càrrecs i dirigents del PP. Més bé els justos i necessaris. Però eixos justos i necessaris van guardar la distància també justa i necessària amb el seu president. Però si estridents van ser les presències, més ho van ser les absències.
Resulta entretingut observar els comportaments, consignes i posades en escena des que van transcendir les investigacions del cas Gürtel. El primer dia i a primera hora, tot el Consell va comparéixer junt amb el seu president per a llançar una declaració institucional de descàrrec i condemna. Immediatament, el gabinet de Presidència es va posar a organitzar actes públics arreu de la Comunitat perquè Camps apareguera ben rodejat tractant de transmetre despreocupació. L'exemple menys dissimulat el trobem en l'acte en què el president de la Fira de València el va complimentar amb incondicionals mostres de suport. Si s'ataca a Camps, s'ataca a tots els valencians, va dir, la qual cosa li va valdre no pocs reprotxes de la resta de representants empresarials que hi participaven al mateix acte. Però eixa tàctica no degué funcionar, perquè el president s'ha replegat ara al lloc més profund de la seua gruta, i està encara per veure que vaja a acudir despús-demà a les Corts. En l'última ocasió va eludir la sessió de control anunciant amb unes hores d'antelació que havia decidit acompanyar la reina Sofia en la inauguració d'una exposició al Museu Arqueològic d'Alacant.
De forma paral·lela, l'equip d'inspecció d'albellons de Presidència s'ha posat a escarbar en la gestió del secretari general del PSPV amb l'infructuós propòsit de transmetre la idea que tots els polítics són com Camps, i l'única cosa que estan aconseguint és elevar el grau de coneixement del líder del PSPV. Gràcies, doncs.
Estic ansiosa per conéixer les pròximes estratègies de la camarilla que guia els passos del president, però per molt bones idees que conceben, resulta molt difícil caminar per un fanguer sense embrutar-se les sabates.