dimarts, 21 d’abril del 2009

ELS EXEMPLES QUE VICENT SALES PREFEREIX SEGUIR

De tornada de les vacanes i una vegada revisat tot el cabal d'informació que s'ha generat, que no ha sigut poc per a ser període vacacional, el que més m'ha cridat l'atenció, sorprenentment, és un article d'opinió publicat per un regidor del PP de Castelló relatiu a l'aniversari de la proclamació de la Segona República. Ni el cas Gürtel, ni la consideració d'imputat del president de la Generlitat, ni els detalls que es van desvelant de la trama de corrupció, ni la renúncia a indemnitzacions multimilionàries pel cessament d'activitat d'algun parlamentari autonòmic.
Ha merescut la meua atenció, i de forma especial, l'esmentat article d'opinió. El seu autor és Vicent Sales, un regidor del PP de Castelló que disfruta d'una comissió de serveis en la direcció territorial d'una conselleria, i un dels més ferms ariets de les malifetes fabristes.
En el seu intent de desprestigiar la Llei de la Memòria Històrica, el regidor del PP només li ha faltat congratular-se del colp d'estat del general Franco pel cúmul de despropòsits que al seu parer va suposar la Segona República com a model de gestió. De la lectura de l'article puc arribar a entendre que, gràcies a Déu que els militars colpistes van posar fi a eixe experiment fracassat de sistema polític, i van propiciar una transició democràtica com la de 1978, perquè si no, només Déu sap què hauria sigut d'Espanya.
En eixe article, publicat el 15 d'abril en Levante-EMV sota el títol "14 d'abril, el fracàs d'una il·lusió", Vicent Sales diu que si en alguna cosa va ser exemple la II República va ser en "exemple a no seguir", i assegura que rememorar la II República equival a posar en dubte el règim nascut fa trenta anys de la Transició. Un intent bast de patrimonializar una transició a la què el PP va posar totes les objeccions que va poder, inclosa la campanya de José María Aznar contra el redactat de la Constitució.
Potser per això, per a Vicente Sales l'alçament franquista pot arribar a ser una benedicció, el model que s'ha de seguir. No obstant, i per molt de fracàs que suposara la II República com a sistema polític, a Vicente Sales no li ha eixit de la seua ploma ni una sola línia de condemna als que de forma "providencial" van acabar a les braves amb eixe model fracassat i la seua Constitució, no sense abans deixar centenars de milers de morts, represaliats, torturats, empresonats i exiliats. Un exemple a seguir de com acabar amb sistemes polítics fracassats.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El otro día, revisando la web de Canal 9, vi como unían la noticia de un asesinato en Elche con imágenes de su alcalde. ¿No se han enterado?
Felicidades por mantener al día su blog. Trabajar es bueno, dígaselo a sus compañeros.