dimecres, 22 d’abril del 2009

UNA NOTÍCIA, DOS TITULARS

La notícia és un auto judicial del magistrat del TSJ José Flors en el que assumeix la competència per a investigar els fets que se'n deriven de l'Operació Gürtel, i anuncia l'obertura de diligències prèvies contra el president de la Generalitat, Francisco Camps, i el número dos del PP valencià, Ricardo Costa, a més de l'exconseller Víctor Campos i l'excap de gabinet de la Conselleria de Turisme, Rafael Betoret, als que atribueix un possible delicte de suborn.
Fins ahí la notícia. Però la seua translació a les portades dels dos principals diaris que s'editen a València genera dos titulars distints. Un diu que "El TSJ invesigarà a Camps i Costa per un possible delicte de suborn", i l'altre diu que "El TSJ assumeix el cas Gürtel i descarta el tràfic d'influències i el finançament irregular". Per a un altre diari no valencià, ABC, la notícia senzillament no existeix. Només mereix una columna a pàgina parell a la secció de Nacional.
Dos formes de contemplar la vida. Mentre uns paren compte en el fet, d'altra banda greu, de que el president dels valencians vaja a ser investigat per un delicte de suborn, altres es congratulen de que no s'hi albiren indicis de finançament il.legal del PP ni tràfic d'influències.
És com el partit que el Reial Madrid va guanyar ahir in extremis al Getafe al mateix Bernabéu. El Madrid li guanya tot patint a l'equip del poble del costat i ho celebra com si haguera guanyat la final de la Champions. Uns ho veuem com una epopeia, i altres paren compte en l'espectacle vergonyós i lamentable que va oferir el Madrid davant la seua afició. Tot depèn de cap on gira la simpatia.
Doncs això. Camps es sospitós d'haver-se deixat subornar, però tant fa. No se'l pot acusar ara per ara d'haver finançat de forma il.legal el seu partit. Obrim, doncs, les ampolles de cava.