dimarts, 13 de gener del 2009

FABRA TORNA A MENTIR

L'Ajuntament de Castelló perd una subvenció. Fins ací res estrany. No és la primera vegada i la notícia només és vàlida per a valorar la capacitat de gestió de les persones que governen la ciutat. Però eixa subvenció era per a implantar l'assistència integral a les dones víctimes de la violència de gènere. Ací ja queda a més en dubte la sensibilitat dels governants locals. Però la qualitat humana d'eixos governants queda definitivament qüestionada quan tracten de justificar la pèrdua d'eixa subvenció.
Alberto Fabra trau a la sala de premsa a la seua regidora d'Igualtat, Beatriz Gascó, per a dir que la culpa de que l'ajuntament haja perdut eixa subvenció la té l'anterior subdelegat del Govern, Juan María Calles, ara portaveu municipal del Grup Socialista, per negar-se a firmar en el seu dia amb l'ajuntament un protocol de coordinació en matèria de violència de gènere.
Doncs mire vosté, resulta que va ser el propi alcalde de Castelló qui es va negar de forma expressa a acudir a la Subdelegació del Govern a firmar l'esmentat protocol en un atac de zels polítics que li va impedir propiciar una instantània seua junt amb la del subdelegat del Govern per a sumar-se a una iniciativa que partia del Govern per tal de combatre la violència de gènere. A més, per a evitar sumar-se a eixe procolo de coordinació que es va establir a nivell estatal per mitjà de les subdelegacions del Govern i les entitats d'àmbit local implicades en la lluita contra la violència de gènere, l'Ajuntament de Castelló es va inventar el seu propi protocol que no tenia ni efectes ni pressupost. Tot per a evitar acudir a la Subdelegació del Govern a firmar un protocol d'actuació en un àmbit en què la rivalitat política havia de deixar-se de costat.
Però és que a més, la firma d'eixe protocol no suposava cap condició per a accedir a les subvencions per a la implantació en els municipis de sistemes integrals d'atenció a les dones vícitmas de la violència de gènere. Amb la qual cosa, l'alcalde, a través de la seua regidora, ha buscat la forma més basta de justificar la pèrdua d'unes ajudes, un fet només atribuïble a la pròpia ineficàcia.
N'hem vist grosses, però em pareix que no tant com esta.