dimarts, 21 de juliol del 2009

POLÍTICAMENT SENTENCIATS

foto: las provincias
No sé si finalment Francisco Camps s'assentarà en la banqueta junt amb els tres correligionaris acusats de suborn. Tot apunta que així serà, arran de la dèbil argumentació aportada en el recurs d'apel·lació que ha presentat el president de la Generalitat.
Tampoc em preocupa en excés la deriva judicial de la part de la trama corrupta que es jutja a València, perquè Camps està políticament sentenciat, igual que Rita Barberá, a pesar de no estar imputada.
La prometedora carrera de Francisco Camps s'ha interromput en sec. Les seues aspiracions apuntaven al carrer Gènova, probablement com primera parada cap a la Moncloa, mentres que Rita, després de quasi dos dècades en l'alcaldia, se sabia l'aspirant amb més garanties per a succeir a Camps. Doncs ni una cosa ni l'altra.
Camps no repetirà de candidat, la qual cosa alimenta les vanitats de Vicente Rambla i de l'altre Camps, Gerardo, encara més després d'haver-se llevat d'enmig a Rita com principal competidora en la carrera per a succeir al president, total per unes bosses de mà, que diria ella. Sí, però les bosses de mà cal ubicar-les en el seu context, que no és un altre que la seua procedència.
I mentres s'administra justícia política, el PP ha tornat hui a utilitzar la seua majoria absoluta per a privar a la societat el debat sobre tot el que està succeint. El PP ha rebutjat que la Diputació Permanent de les Corts debata la situació processal del president en un ple, per al que han al·legat un defecte de forma en la sol·licitud del grup socialista.
I per a l'únic debat que ha acceptat el PP en la Diputació Permanent, el del finançament autonòmic, ha imposat les seues peculiars regles del joc, que consistixen en temps il·limitat per al conseller d'Economia, i cinc minuts per a cada grup de l'oposició. Com per a no acudir.