divendres, 3 de juliol del 2009

LA CONCEPCIÓ PATRIMONIALISTA DELS BÉNS PÚBLICS

Un diari ultraconservador amb sucursal a València es lamenta a l'edició de hui de que la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, haja confirmat la seua assistència a la gala de lliurament dels Premis de la cartellera Túria, i declinara assistir a la clausura del Festival Cinema Jove al Palau de les Arts, la qual cosa, segons l'esmentat diari, desvetlla la "cartografia d'afinitats" de la ministra.

Aplicant eixe mateix criteri, la negativa de la consellera de Cultura a assistir al lliurament dels Premis Túria, posaria també al descobert la cartografia d'afinitats de Trinidad Miró. En qualsevol cas, només faltava que un diari marcara l'agenda d'una ministra.

El mateix diari s'estranya hui -també ho va fer ahir- de que els alcaldes socialistes hagen sol.licitat les ajudes contemplades al pla de recolzament de la inversió productiva en municipis que ha aprovat la Generalitat. I ho converteix en notícia: "una vintena d'alcaldes socialistes recolzen el pla del Consell", en referència, és clar, a l'assistència dels alcaldes a l'acte convocat pel Consell. L'enfocament de la notícia no pot ser més sectari. És com si els alcaldes socialistes foren uns afegits profitosos que no tingueren dret a beneficiarse del pla de Consell i acudeixen per traure'n profit. Es dóna la notícia com si els alcaldes socialistes "vingueren a furtar-nos lo nostre".

Els alcaldes del PP també s'hi van afegir al Pla E del Govern, i ningú es va estranyer d'això.

És, en definitiva, un periodisme irresponsable. Una concepció patrimonialista dels béns públics.