dilluns, 6 de juliol del 2009

CASTELLANO EXIGEIX


El conseller de Governació, Serafín Castellano, va difondre dissabte una nota de premsa en la que demana al Govern central que pose en marxa "de manera immediata" els radars fixes promesos per al litoral valencià que permeten interceptar l'arribada d'immigrants en situació irregular.
Les declaracions de Castellano es produïxen arran de l'arribada dissabte d'una barca amb immigrants a la platja de Santa Pola.
L'assumpte és greu, i per tant, la manera més immediata de resoldre'l seria que el conseller Castellano buscara la fòrmula administrativa adequada per a fer una adjudicació express a Construcciones Taroncher per a que el seu amic omplira la costa valenciana de radars, i després el conseller girara la factura al Ministeri de l'Interior.
L'experiència que té la conselleria de Castellano en adjudicar obres a Taroncher alleugeraria sensiblement els tràmits, i a més, la constructora del seu amic ja acumula experiència en tots els àmbits de l'obra pública, amb la qual cosa no li resultaria complicat instal.lar radars per tot arreu.
D'altra banda, per a que el servei siga integral, Serafin Castellano pot signar un conveni amb el conseller d'Immigració, Rafael Blasco, per a crear un servei de primeres atencions i auxilis a l'allau d'immigrants que arribern exhaurits a les nostres platges, i adjudicar-lo també a Construcciones Taroncher per a instal.lar hospitals de campanya i el subministrament d'aliments calents i flaçades.
No és de rebut que amb l'eficàcia administrativa que ha demostrat Castellano a l'hora de fer adjudicacions de contractes públics, per culpa de la manca de col.laboració del Govern central se'ns estiguen colant vinga l'immigrant per les platges del sud.
Ironies a banda, no s'arriba a entendre que el president de la Generalitat mantinga al seu lloc a un conseller que ha demostrat una manca absoluta d'ètica política en la seua gestió. Només la sobèrbia de Camps reté a Castellano al seu lloc, encara que, ben mirat, no sé quin dels dos està en pitjor situació. Les noves dades que ha obtés ara la policia contra Camps a un iot d'Altea dels amics corruptes compliquen més encara la seua situació i les seues paraules. Els corruptes, conseller Castellano, van en iots, i els immigrants en allò que poden. Potser caldria també posar radars per a controlar l'arribada de corruptes en iot.
Personalment, d'altra banda, pense que blindar les costes no es cap solució. L'arribada d'immigrants desesperats posant en perill les seues vides només es pot acabar ajudant als països d'origen a millorar el seu nivell de vida i crear les condicions per a que cap dels seus ciutadans senta la necessitat de fugir en barca.

1 comentari:

Anònim ha dit...

COMO SIEMPRE CRITICAR Y NO PONER SOLUCION A LA SITUACION DEL PAIS, O ESPERAIS QUE SE APAREZCA LA VIRGEN, A NO,QUE EL PROBLEMA SE ARREGLE SOLO.