dilluns, 4 de maig del 2009

FABRA I LES SEUES NOSTÀLGIES

L'acta de defunció del dictador Franco invalida de forma automàtica tots els títols honorífics que l'Ajuntament de Castelló va atorgar al general colpista durant les seues quatre dècades al capdavant de la "Jefatura del Estado". Eixa és la teoria del regidor de Cultura de Castelló, Miguel Ángel Mulet, que en el ple de dijous passat, en el que es va discutir una proposta del Grup Socialista per a retirar les distincions al dictador, va exhibir l'acta de defunció del cabdill per a qualificar d'innecessària la proposta socialista.
Amb eixe mateix argument, la compositora Matilde Salvador, per exemple, va deixar de ser filla predilecta de la ciutat de Castelló el 5 d'octubre del 2007, dia de la seua defunció, i així ho avalaria l'acta de defunció. I el títol de fill predilecte de l'enginyer Leandro Alloza degué quedar sense efecte l'1 de desembre de 1894, dia de la seua defunció. Així que, amb la transcripció de l'acta del ple de dijous passat, caldrà revisar tots els títols honorífics que ha concedit l'Ajuntament de Castelló al llarg dels temps.
Incongruències i perplexitats al marge, admet haver caigut en la ingenuïtat al creure que el PP de Castelló no anava a oposar-se que a decaiguera la vigència de les distincions que un dia va concedir l'ajuntament al dictador. Encara que d'altra banda, ningú negarà que l'actitud del PP d'Alberto Fabra només pot percebre's com un clamorós error polític. Ara sabem quines són les nostàlgies que reposen en el partit que presideix Alberto Fabra en la ciutat de Castelló.