divendres, 30 de novembre del 2007

Escudero demana al Consell que prime la pluralitat i la transparència en la concessió de llicències de TDT


La diputada autonòmica del PSPV i vicepresidenta segona de les Corts, Isabel Escudero, ha demanat al Govern valencià que prime la pluralitat, la transparència i la qualitat en les noves concessions de canals de Televisió Digital Terrestre (TDT). Escudero ha fet la petició a un debat al marc del Congrés de Comunicació Local (ComLoc), organitzat per la Universitat Jaume I i el diari Mediterráneo, i en el que han partiticpat a més d'ella, el portaveu del PP a les Corts, Esteban González Pons; el representant d'EU al Consell d'Administració de RTVV, Amadeu Sanchis, i el regidor del Bloc a la ciutat de Castelló, Enric Nomdedéu.

Escudero ha denunciat a la seua intervenció la darrera concessió de canals de TDT que va fer el Govern valencià el 30 de desembre de 2005, de la que van resultar beneficiats empresaris de l'òrbita del PP. La diputada socialista ha dit que això no és primer la pluralitat ni afavorir la llibertat d'expressió, i ha demanat que a les noves concessions previstes prime la pluralitat. A més, ha denunciat que molts dels beneficiaris de les darreres llicències atorgades, no tenen cap vinculació al País Valencià, la qual cosa repercuteix en detriment del sector audiovisual valencià i de la llengua pròpia.

Ha replicat Esteban González dient que una de les concessions va ser per a l'empresa editora del diari Levante-EMV, "res sospitós de ser afí al PP", una altra per al diari Información, del mateix grup editorial, i una altra per a una empresa de comunicació de Morella "tampoc sospitosa de estar a l'òrbita del PP". Però se n'ha oblidat González Pons de la resta de quaranta llicèncicies, que van anar a parar a mans de personatges com l'empresari José Luis Ulibarri (que es va adjudicar un bon grapat de canals), Federico Jiménez Losantos, Ángel Fenoll, Genoveva Reig, etc.

Els vora dos centenars d'estudiants inscrits al congrés han agraït el to del debat i la clarificació de postures dels partits polítics.