dimarts, 12 de gener del 2010

PÀGINES ENFRONTADES

Les pàgines enfrontades dels periòdics deparen de vegades impactants contrastos, unes vegades deliberats, com ha ocorregut hui en el periòdic Mediterráneo de Castelló, i altres fruit del descuit, com li ha ocorregut a Benigno Camañas en l'edició valenciana del diari El Mundo.
L'exdirector d'El Mundo-València i ara conseller de l'empresa editora, Benigno Camañas, signa hui un article d'opinió en la pàgina dos de l'edició local en què ve a dir que el moment de feblesa de Francisco Camps ja ha passat, i afig que el PPCV "torna a ser una màquina ben enllestida", mentres per al PSPV tot són mals auguris. Però Camañas signa l'article amb tan mala fortuna que la pàgina enfrontada està dedicada quasi en la seua totalitat als embolics en el PP, en concret una notícia en què Rajoy demana als seus que no facen malifetes si volen que el seu partit tinga alguna oportunitat de tornar al Govern d'Espanya. Són dos informacions contradictòries en dos pàgines enfrontades, un error descomunal si es té en compte que els periodistes estan degudament ensinistrats respecte d'això. Tot periodista sap que abans de posar-se a omplir una pàgina ha de conéixer el contingut de la pàgina enfrontada per a no caure en repeticions o contradiccions, o simplement per a preservar la continuïtat del relat editorial. No obstant, a Camañas li l'ha jugada l'editor de torn, una llàstima, amb tant com s'havia empleat el també exdirector de Mediterráneo a descriure un panorama idíl.lic per a Camps.
Per la seua banda, el periòdic Mediterráneo ha optat hui per contrastar dos notícies de forma deliberada en pàgines enfrontades. Així, en la pàgina 8 es llig el titular següent: "Els impagaments de la Conselleria deixen paralitzada l'autovia a l'aeroport", mentres que la pàgina 9 informa de que Foment seguix avant amb l'AVE Castelló-Tarragona en adjudicar l'estudi informatiu.
Si a Foment se li quedara tirada una obra per impagament a l'adjudicatari, estaríem sentint tres setmanes als consellers de Camps, i fins és possible que el president convocara una reunió urgent del Consell per a emetre un decret llei contra els impagaments del Govern a les seues adjudicatàries.

2 comentaris:

El Sapo ha dit...

Pues Isabel, si Mediterráneo publica, enfrontades, dos pàgines de notícies que, per separat i més en conjunt afavoreixen el Govern Central, serà perquè Camps li deu diners de publicitat o que en vol més... Perquè no hi ha més que vore el seu director, el gran J.L.Valencia, a les tertúlies de C9: absolutament "La voz de su amo". En quant a Camañas -per cert, no li Digam "Benigne" què ell se fa dir Benigno, encara que parle un valencià més que aceptable que no gosa mai usar potser perquè el va aprendre a Barcelona-, no ho dubtes: la fortor per escriure panegírics a Camps li escalda més que fixar-se en què redimonis hi ha a la pàgina de enfront...
Estic veient a Blasco a C9. I m'està donant taquicàrdia. La tècnica de eixir a la tele membres del PP a parlar del PSPV, a dir el què segons ells diu el PSPV, i a que li pregunten els periodistes adherits què en pensa el propi Blasco del que segons Blasco pensa el PSPV és una aberració política i periodística. M'agradaria que algú en diguera alguna cosa... i fort a poder ser.
Una abraçada.

REACCIONEM ha dit...

Isabel, que estigues fins les "BARBOLES" (com en la imaginació está el poder, es pot cmbiar per un altre epitet mes consistent). Però, aci e problema estriba ja en denunciar amb tota claretat allò que és obi per tanta i tanta gent. JOSE LUIS VALENCIA ES "LA VOZ DE SU AMO DEL COSÍ Y DE CARLOS FABRA". HO sera metre vullga el GRUPO Z i "El Cosier MAJOR". Ho serà mentre El GRUP COSIER, continue invertint milions d'euros en aquest diari. Si ho va dir claramanent el de les ulleres fosques: "QUIEN PAGA MANDA". Quien paga con dineros publicos. Peró Isabel les ments que tindrien que fer continuament propostes i dissenyar la politica de comunicació, al sí de l'esquerra, ò tenen la dormidina COSIERA, ò estan en altres coses. I així funcionem.