dilluns, 11 de gener del 2010

COORDINAR NO ÉS MENTIR

El nou coordinador general del PP de la Comunitat Valenciana, i alhora alcalde de Castelló, Alberto Fabra, tracta de donar sentit al seu nou càrrec amb declaracions en què carrega de la manera més gratuïta que he conegut fins ara contra el Govern central per les obres de l'AVE.
Els arguments de Fabra són tan banals com puerils: Zapatero no ha fet res per portar l'AVE. Estem, doncs, davant d'un dels majors miracles de tots els temps: l'AVE ha arribat ell sol a València.
Semblants actituds mereixerien una condemna pública immediata, però per a això és necessari conéixer els fets.
Durant els huit anys en què l'actual president de la FAES va presidir el Govern d'Espanya el tren d'alta velocitat va estrenar els trajectes des de Madrid a Màlaga, Barcelona i, com no podia ser de cap altra manera, Valladolid, la capital que va albirar el naixement polític de José María Aznar. No obstant, al març del 2004, quan Aznar deixa el Govern, el projecte de l'AVE entre Madrid i València només estava licitat en un 1'5%. I això són dades reals i contrastables.
No obstant, eixe trepidant ritme d'execució de les obres no va esvair les esperances de Francisco Camps, que al maig del 2003 va posar en la seua primer cartell electoral per a la presidència de la Generalitat en una màquina de l'AVE de fons. Qui anava a dir-li que qui estarà esperant el primer AVE a l'estació del Nord de València anava a ser un ministre socialista.
Però no sols això. Hui hem conegut que inclús ara Camps està incomplint els seus compromisos financers amb el projecte del parc Central de València, és a dir, està boicotejant financerament l'arribada de l'AVE a València.
I una vegada conegut tot això, i sabent que enguany s'estrenarà la línia d'AVE entre Madrid i València, i que les unitats de l'AVE donaran servei a Castelló a través de l'actual línia mentres es construïx la plataforma reservada, podem analitzar amb coneixement de causa la mala fe que contenen les declaracions d'Alberto Fabra, el qual ha confós la mentida política amb la labor de coordinar al seu partit. Diu que Zapatero no ha fet res per a portar l'AVE a València. Per tant, Un AVE emancipat ha vingut a soles.