dilluns, 5 d’octubre del 2009

NO CAL MODIFICAR L'ESTATUT

El conseller d'Economia i vicepresident del Consell, Gerardo Camps, bramava aquest cap de setmana contra els Pressupostos Generals i plantejava com una amenaça la possibilitat de modificar l'Estatut valencià per tal d'incloure fòrmules que garantisquen una inversió mínima de l'Estat.
És la nova consiga que a les comarques de Castelló, per exemple, està seguint al dictat un diari madrileny amb edició provincial. El rotatiu propicia titulars com el de "Clamor contra els comptes de l'Estat", "Cap pressupost de Zapatero ha igualat al darrer d'Aznar", etc. El que no diu el diari en qüestió és que dels 250 milions d'euros que el darrer govern d'Aznar va pressupostar com a inversió per a la província de Castelló no se'n va executar ni el 50%. Tant fa, però.
Per a corregir el suposat dèficit d'inversions de l'Estat no cal bramar ni modificar l'Estatut, que es va modificar fa dos anys. Només cal esperar a que Mariano Rajoy, o qui el substitïsca, siga president del Govern. Aleshores el finançament, sent el mateix, serà correcte, adequat, obeïrà a les necessitats dels valencians, serà realista i per fi s'haurà posat fi a la discriminació dels valencians. Canal 9 callarà, els consellers abandonaran l'estratègia del victimisme, i de la nit al matí, el Govern d'Espanya s'haurà convertir en el més compromés amb els valencians.
Jo el que desitge com a estratègia socialista, i des d'ací la propose, és convidar a Francisco Camps a fer-se de nou la foto amb l'AVE, perquè ara sí està ací. A la campanya de les autonòmiques de 2003, quan va empaperar el País Valencià amb fotos seues amb una màquina de l'AVE de fons, no estava aprovat ni el projecte. Per tant, convidem Camps a repetir la instantània.
O si més no el convidaria a visitar les obres, invitació que va rebutjar al setembre quan el ministre de Foment va convidar tothom a presenciar l'arribada de la primera màquina d'AVE a la ciutat de València. Camps no hi era.