dimecres, 7 d’octubre del 2009

NINGUN VALENCIÀ HO ÉS MÉS QUE CAP ALTRE

AMB MOTIU DEL NOU D'OCTUBRE
Després d'anys i anys lluitant per l'enfortimen, desenvolupament i consolidació del nostre autogovern, en tot el que comporta en termes de reptes col.lectius, justícia, respecte i llibertat, no podem romandre impassibles davant la greu degradació de la qualitat democràtica i el descrèdit institucional a l'àmbit valencià.
L'atac a la democràcia que representen les repetides expressions de manca d'ètica mereix una resposta ferma davant d'aquells que no s'immuten quan es posen en dubte les garanties de bon funcionament de les institucions, del sistema judicial, i en definitiva de l'Estat de Dret.
No hem lluitat tres dècades per la recuperació i consolidació de les nostres institucions d'autogovern per a utilitzar-les de forma irresponsable i veure'ns ara en la necessitat de preservar la confiança dels ciutadans en les nostres institucions i el nostre sistema polític. Una confiança que s'enforteix des de la coherència, el respecte a la dignitat de les institucions, i la honestedat dels nostres representants públics, i no des de les carències ètiques i les concepcions perverses de la cultura política, amb conductes que no poden quedar sense condemna cívica.
Els atacs al funcionament democràtic de les Corts, la manipulació dels mitjans públics de comunicació, la confrontació gratuïta, i les sospites sobre el desviament de diners públics no contribueixen a enfortir la confiança dels ciutadans en les seues institucions i els seus representants.
Tres segles després de l'abolició del sistema legislatiu i polític valencià, i tres dècades de recorregut des de la recuperació de l'autogovern, hem arribat a una profunda crisi de valors i una delegitimació de l'activitat política que fan urgent la lluita per la recuperació dels nivells de democràcia, convivència, pluralisme polític i llibertat, des de la coherència, la serenitat, i la normalitat.
Els valors que envolta la celebració del Nou d'Octubre estan en perill. Està en perill la identificació col.lectiva amb uns valors, un llegat, i un futur comuns. Està en perill el crèdit de les nostres institucions i de la pròpia activitat política, la confiança en la justícia, la dignitat dels nostres representants, i la qualitat de la nostra democràcia.
No es pot vulnerar regles, fer callar veus, deteriorar el paper de les Corts, i hopotecar el crèdit institucional en nom de l'orgull de ser valencià. Ningun valencià ho és més que cap altre, i molt meys si el que es pretén és utilitzar la valencianitat per a emparar actituds que només porten al desencant.

1 comentari:

El Sapo ha dit...

Sí, però la valenciania "desde el respeto a España" que diu el CVMH (què no vol dir "Comunitat Valenciana-molt honorable" sinó "Cada Volta Menys Honorable") és la que guanya. Una valenciania de "Oooooohh! La señeeeera!!!" i poc més. Una valenciania basada en l'admiració del signes, dels tipismes buits i de la imatge sense forment, què ens fa turistes a la nostra terra. Discursos com are este teu senzillament no arriben a la ciutadania -on tindrien els seus partidaris i detractors com tot- perquè estan tallats tots els conductes. "Que los socialistas no presentan alternativa" diuen. On? a quatre articles al Levante i un total de, coma molt, 5 minuts setmanals a Radio Valencia? Molts ànims