dimarts, 6 d’octubre del 2009

COSTA AL RESCAT DE COSTA


El diputat en el Congrés per Castelló i exministre d'Aznar, Juan Costa, ix hui al rescat del seu germà, el diputat autonòmic, portaveu del PP en les Corts Valencianes, secretari general del PPCV, i un dels principals implicats en la suposada trama de corrupció que va ordir el PP per a finançar els seus actes electorals, Ricardo Costa.
Ja és estrany que Juan Costa, que no es prodiga precisament en declaracions públiques, òbriga la boca justament per a exculpar el seu germà de les decisions de la seua partit relatives a l'enginyeria financera perquè els espectacles electorals els isqueren a mitat de preu.
Juan Costa ha obert la boca, i no ho ha fet per a detallar la seua activitat parlamentària en la seua condició de diputat per Castelló, ni per a criticar actuacions del Govern, ni per a defendre alternatives. Ha obert la boca per a dir que el seu germà actuava en la contractació Orange Market acatant ordes. Ordes de qui? Crec que és el prinmer que hauria d'aclarir Ricardo una vegada que el seu germà ha destapat la seua condició d'acatador d'ordes.
I un d'eixos encàrrecs degué ser la liquidació d'una factura de 72.000 euros a compte d'algú que va haver de sufragar la presentació de candidats del PP realitzada a Castelló al gener del 2007, segons revela la comptabilitat paral·lela.
Fa ja uns mesos, quan la trama es reduïa a uns trages regalats al president de la Generalitat, un alcalde del PP, visiblement preocupat, em va preguntar la meua opinió sobre l'assumpte, i li vaig respondre el que ahir va dir Fraga en l'executiva nacional del PP: "Açò té mala pinta".