dimecres, 14 d’octubre del 2009

LA IDIOSINCRÀSIA VALENCIANA


Hem conegut un dels principals escàndols de corrupció política que afecta de ple a les institucions valencianes, amb tot d'implicats, converses compromeses, demostracions de força i espectacles esperpèntics en la gestió d'una crisi de la que el PP no sap eixir-se'n. Un escàndol que es fa gros per minuts, del que, no cada dia, sinó cada hora, coneguem noves dades, noves destinacions dels diners, nous implicats, o detalls escabrosos. El president nacional del PP i el de la Generalitat han estat amenaçats per un jove polític castellonenc que es nega a vore truncada la seua carrera i que diu que només seguia ordres.
Cospedal diu, Camsps desdiu, Rajoy tira per la drecera, Costa es queda, i a uns minuts de començar hui el ple de les Corts encara no sabem qui exercirà de protaveu del Grup Popular. No he vist mai una crisi política tan mal gestionada, i n'he vist alguna.
I en plena tempesta política pels escàndols de corrupció, a les portes de les Corts s'hi ha concentrat més d'un miler de persones coincidint amb el ple. Feia l'efecte, al primer cop d'ull, que la concentració estava relacionada amb la situació política. Pensava, més bé, que era una concentració de suport a Camps i al PP. El contrari haguera estat un miratge. Però en qualsevol cas pensava que, en un o altre sentit, era una reacció a la situació política.
Doncs res d'això. La gentada es concentrava en defensa o en contra de la caça amb parany amb motiu del debat sobre la modificació de la llei de caça previst hui a les Corts per tal de fer compatible el parany amb la legislació europea. Els paranyers esbroncaven els ecologistes, mentre aquests denunciaven les conseqüències de la caça amb parany amb una escenificació teatral amb disfresses, troncs, i visc, mentre la policia formava un cordó per impedir incidents.
És la irremeiable forma que tenim de ser els valencians.

2 comentaris:

El Sapo ha dit...

Ja, Isabel: sabem que l'únic que concentra -més enllà de qüestions unànimes com ara el rebuig al terrorisme- la població valenciana són dos coses: L'anticatalanisme i L'aigua. Ambdós motius, és clar, convenentmente atiats per l'adequat aparell de manipulació demagógica. De fet, dubte què fins i tot una d'estes coses fóra hui dia capaça de concentra massa gent.
D'altra banda, la claque del PP té guanyat el carrer. De les dos opcions "Camps bo/Camps roïn" és obvi quina té hui la seguretat de poder manifestar-se publicament i sense por a ser esbroncat. Idem de adem amb "ZP bo/ZP roïn". Es el resultat de més de deu anys de demonització de la discrepància, de promoció de les manifestacions barroeres amb què siguen de la pròpia corda, de justificar i amplificar els xiulits contra Zapatero i promocionar "les mostres d'afecte" al CVMH. I tot això amb l'ús de mitjans públics.
Com trobes que es podria lluitar, contra això? Hi ha algun pla a la vista?

Beniarres al dia ha dit...

Que ens han fet als valencians per a ser així, per a tindre el cervell tant buit i admetre la corrupcio com al pa de cada dia?