dimarts, 29 de desembre del 2009

"CONDICIONANTS POLÍTICS"

Una multinacional del moble que acaba de tancar el procés per a la seua implantació en l'àrea de València usa un subtil eufemisme per a referir-se al xantatge i l'extorsió política a què ha estat sotmesa per part de la Generalitat a l'hora de triar el seu emplaçament. L'empresa anomena "condicionants polítics" al que en realitat és una amenaça de les autoritats autonòmiques d'impedir o dificultar la seua implantació ací si l'emplaçament triat no és del grat de la Generalitat.
Per a l'empresa, la millor opció estava localitzada en el terme municipal d'Alfafar, en una superfície de més de 230.000 metres quadrats en un polígon ja construït i consolidat, amb fàcil accés des de la pista de Silla i des de la V-30. No obstant, eixa superfície està ubicada en el terme municipal d'un municipi governat pel PSPV, amb la qual cosa els "condicionants polítics" han conduït a l'empresa fins a un sòl rústic d'un municipi de la mateixa àrea metropolitana, però governat pel PP. L'enclavament disfruta de les mateixes facilitats d'accés, però l'ús terciari està sense desenvolupar, i fins i tot sense aprovar. I a més, casualitats de la vida, el registre de la propietat desvela un selecte llistat de propietaris beneficiaris lligats al partit que governa la Generalitat. Tot són casualitats.
És esta la forma de fer les coses que cal desterrar de forma definitiva de les nostres institucions.
Tanquem un any en què el balanç es pot sintetitzar al màxim: corrupció estesa, Consell decapitat i desorientat, deute desbocat, i fallida dels serveis públics. El Síndic de Comptes ens ha desvelat que el deute que el Consell xifrava en 14.000 milions d'euros és en realitat de 25.000 milions si es té en compte el deute ocult darrere de fundacions i empreses públiques, i el pitjor és que el Consell no té capacitat de reacció, lligat com està per la investigació judicial d'una trama corrupta que havia estés els seus tentacles per tots els organismes oficials de la Generalitat.
Estaré enguany més pendent que mai del missatge-discurs de Capdany del president Camps per a comprovar fins on arriba la seua falta d'escrúpols per a anunciar de forma solemne i institucional als valencians que tot va bé, que discorrem de forma enèrgica per la senda de la prosperitat, i que el món ens continua observant amb enveja.