dimecres, 23 de desembre del 2009

NOVA ENQUESTA DE BLASCO

Un dels diaris que exercixen d'òrgan oficial del PP valencià anuncia la difusió el dissabte d'una enquesta elaborada per eixe partit per a la Comunitat Valenciana, i avança el seu resultat. Segons eixe avanç, el PP afegiria altres dos escons al seu actual grup parlamentari de celebrar-se ara eleccions, Esquerra Unida obtindria representació, i el PSPV, com no podia ser de cap altra manera a les enquestes que fabrica Rafael Blasco, perd diputats, a no ser, cita l'òrgan oficial, que al PP se li complique la situació en els tribunals. I tot apunta que se li va a complicar si ens atenem a la interlocutòria que ha fet públic hui el jutge Pedreira, en la que prorroga un mes l'alçament del secret sobre el sumari Gürtel per diversos motius. En primer lloc, el jutge apunta que hi ha noves línies d'investigació que recomanen mantindre el secret de sumari, i d'altra banda denucia l'escassa predisposició a col·laborar de diverses administracions, que òbviament no cita però jo apostaria quins són. L'enquesta del PP no contempla aquesta nova dada.
No obstant, una de les conclusions més cridaneres de l'enquesta és que, per al PP, Espanya nada contracorrent, ja que mentres la valoració del president de la Generalitat no es ressent a la Comunitat Valenciana, perd crèdit entre la resta dels espanyols.
Són les perles que ens solen reservar Camps i Blasco per a les dates assenyalades. Recomane, en este sentit, vigilar el Diari Oficial de la Generalitat de la vespra de Nadal, no siga que tracten de fer passar desapercebut algun despropòsit, com han fet altres anys.
Blasco tracta de mantindre l'optimisme entre la seua tropa després d'haver tingut accés a les enquestes del PSPV, que diuen que els socialistes retallen a només set punts la distància del PP, i això els preocupa, perquè amb tota la majoria absoluta de la que disfruten ara els populars al País Valencià, la fatídica línia del diputat 50, que dóna la majoria, la tenen fregant el bescoll.