dijous, 26 de novembre del 2009

EL PP NO HA REPARAT LA IGNOMÍNIA

Silva i Pajín, a les Corts Valencianes. foto: el país
Leire Pajín ja és senadora territorial. Ho és des d'ahir en representació del PSPV, que és a qui corresponia la designació en funció dels resultats electorals. Set mesos ha tingut el PP mutilada la representació ciutadana en el Senat, en el que ha suposat un dels més greus atacs a la democràcia en els trenta anys que han passat des de la seua restauració.
Francisco Camps no podia prolongar més la ignomínia i no va tindre més remei que ordenar desbloquejar la designació, però que no crega que amb això ha reparat l'afront. L'ominosa feixistada no quedarà impune. El Constitucional encara ha de pronunciar-se.
S'han pres a broma un assumpte tan seriós com la representació política en les institucions, s'han excedit, i s'han cregut que les majories absolutes emparen tot tipus de comportament.
De moment ahir es va percebre en les Corts un PP realment intimidat, capficat, com el que amaga el rostre avergonyit conscient que hi ha actuat com no devia. És un símptoma, estic convençuda. Ahir la llotja d'invitats no estava copat pels personatges que solen ocupar-la quan Camps toca a rebat i plena la tribuna de secretaris autonòmics i directors generals. Ahir en la llotja estava Leire, estaven els senadors socialistes, i estava gran part de la direcció del PSPV per a reprovar al PP la dilació i l'indigne segrest d'una acta de representació institucional que s'ha prolongat durant set mesos.
Crec sincerament que estem davant d'un punt d'inflexió real i perceptible. De fet, mentres les Corts designaven senadora a Leire Pajín, Francisco Camps passava desapercebut en el seu paper de touroperador per Alemanya, l'altre Camps tractava de justificar la seua mentida sobre la CAM, i Alfonso Rus propiciava una foto patètica "despatxant" amb Antonio Clemente en el seu despatx de president provincial del PP, amb dos fotos sobre l'escriptori, una de Camps i una altra de Rajoy. La reunió no ha merescut més espai que un quart de faldó.

1 comentari:

El Sapo ha dit...

Creu que s'ho permet la majoria absoluta, però és fals: el què s'ho permet és la premsa que tenim. Em referisc a la local. El diari de capçalera de la Generalitat es despatxava amb coses com "acertada decisión" o "rectificar es de sabios" en la mateixa línia de la "disculpa" de Camps després de la seua ebullició mental a seu parlamentaria.
I el diari "opositor"? aahhh... una més que templada reflexió sobre com era de necessari tallar esta actitud i poc més. Ningú ha posat en lletres que el rapidíssim desbloqueig de l'assumpte fa palesa la intencionalitat del seu manteniment durante mesos. No en tot cas amb la contundéncia adequada. Això sí: reflexions sobre la idoneïtat de Pajín, caiguent al joc del PP, totes les que vullgues. Aixina ens va.