dijous, 21 de maig del 2009

LA VALÈNCIA PROFUNDA


Camps, a les portes del TSJ, aclamat pels incondicionals. (foto: el país)
Després de la declaració ahir del president de la Generalitat davant el TSJ imputat per un presumpte delicte de suborn, vaig preguntar a un periodista que hi va estar present a les portes del tribunal per cobrir la informació, i es va lamentar de "l'espectacle". El periodista va qualificar de "patètica" l'escena de Camps i Álvaro Pérez accedint a la seu del TSJ, i em va dir que anava a optar per fer una crònica de l'ambient al carrer, atés que del contingut de la declaració no va trascendir res. Només que Camps havia eixit content, satisfet i alleujat per haver descarregat de la seua consciència tot allò que encara no ha contat a les Corts.
I de l'efecte que li va produir al periodista l'ambient al carrer, em quede amb la següent frase descriptiva: "Allí s'hi ha congregat la València profunda".
Es referia el periodista als centenars de militants i simpatitzants del PP que hi van acudir a donar suport a Camps, aquells incondicionals als qui tant els fa si Camps ha afavorit o no empreses, si ha acceptat o no regals a canvi de tracte de favor a l'Administració, tant els fa si hi ha persones empresonades per fets relacionats en la mateixa trama per la que ha estat imputat Camps. I fins i tot va acudir aquell home de trage que va arrencar una pancarta crítica amb Camps i va fugir corrent. Fins ahí arriba la passió, fins a la intolerància. Uns poden donar suport a Camps, però altres no el poden criticar.
Doncs eixos són la València profunda que anava a descriure el periodista.
Un altre periodista d'una emissora de ràdio que no he encertat a esbrinar quina és, ha dit hui que a València recollim tot allò que no volen a la resta d'Espanya. Es referia a Pedja Mijatovic, i pregava perquè el València CF no fitxara a l'exjugador després d'haver dimitit com a director esportiu del Reial Madrid. I en certa mesura és cert que ací recollim tot allò que rebutgen a la Vila, i si no mirem Francisco Correa, el cap de la trama de subornadors. El PP li tanca les portes a l'àmbit nacional i monta una franquícia a València sota el nom d'Orange Market i factura no sé quants milions d'euros montant paradetes de Fitur, entre altres coses. No sé si el director d'eixa sucursal, El Bigotes, ha fet regals a Camps, però per descomptat motius en tenia per a estar agraït.