dilluns, 18 de maig del 2009

FABRA VOL ENDERROCAR EL TRINQUET MUNICIPAL DE CASTÀLIA

A l'esquerra, el trinquet, al costat de l'estadi municipal.
L'Ajuntament de Castelló ha anunciat un projecte per a enderrocar el trinquet municipal de Castàlia i construir en el seu lloc set pistes de pàdel, una actuació que es finançarà amb el Pla de Suport a la Inversió Productiva, el Pla Camps, que no té encara concreció pressupostària.
L'Ajuntament de Castelló ha tractat que l'anunci passe desapercebut, ha intentat revestir-ho de falsa naturalitat, i inclús s'ha esforçat per justiricar-ho amb suposades reivindicacions veïnals. Però en el fons el govern municipal del PP destinarà els recursos que provinguen de la Generalitat per a eliminar l'únic recinte en què pot practicar-se l'esport autòcton per antonomàsia, i que a més constituïx un patrimoni sentimental per a les generacions de major edat. Serà substituït, diuen, per un nou trinquet a la futura ciutat esportiva, ben a les afores de la ciutat. Està per vore, com encara no hem vist el nou estadi per a cinquanta mil espectadors que va prometre Fabra en campanya electoral.
El regidor d'Esports, Vicent Sales, tracta de justificar la decisió amb l'escassa utilització del trinquet, i afig que el barri de la Guinea, en el que està enclavat el complex esportiu de Castàlia, està necessitat de pistes de pàdel. El regidor es lamenta de la falta de pistes de pàdel en el barri, "a pesar de ser el pàdel un esport a l'alça i cada vegada amb major demanda", afirma.
En primer lloc, si el trinquet municipal de Castàlia està infrautilitzat és, entre altres coses, perquè ni l'Ajuntament de Castelló ni la Diputació han promogut l'esport de la pilota valenciana. No ha tingut el més mínim interés.
En segon lloc, el trinquet municipal és únic, és a dir, és el trinquet de tot Castelló, i si el barri de la Guinea necessita pistes de pàdel, segur que hi ha una opció que no implique l'enderrocament del trinquet de tot Castelló.
Estem davant d'una tremenda falta de respecte cap a les tradicions valencianes, una més. El PP d'Alberto Fabra s'erigix en defensor de les essències castelloneres i guardià de les tradicions, però el zel s'esvaïx quan es tracta de preservar símbols d'identitat tan definits com l'esport autòcton i els recintes en què es practica.
Mentres molts municipis arreu del País Valencià estan recuperant antics trinquets, revitalitzant la pràctica de la pilota valenciana, i creant escoles esportives dedicades a esta disciplina, Alberto Fabra dedica el Pla de Suport a la Inversió Productiva a enderrocar un trinquet municipal que moltes poblacions desitjarien tindre.
Castelló no pot romandre callat davant semblant barbaritat, i per la meua banda utilitzaré totes les iniciatives parlamentàries al meu abast per tal que la Generalitat no permeta que es consumen aquet tipus d'atemptats amb diners del seu pressupost.