dimecres, 20 de maig del 2009

DOS SEGONS AL BUTLLETÍ DE RÀDIO NOU


La primera vegada en la història que un president de la Generalitat Valenciana declara com a imputat a un jutjat, la nostra Ràdio Nou li dedica dos segons al butlletí Bon Dia de les huit del matí.
Dimecres 20 de maig de 2009. Huit del matí. Butlletí informatiu de Ràdio Nou. En portada, els següents titulars: en primer lloc la negociació al Congrés dels Diputats de les propostes de resolució que van anunciar la setmana passada el president del Govern, amb declaracions de Soraya Sáenz de Santamaría en les que critica a Zapatero perquè diu que ninguna de les propostes ha tirat endavant, i afig que la confiança en el president està "al mateix calaix on va deixar oblidada la seua credibilitat".
Segona notícia, i espere respectar l'ordre perquè escric cinc hores després i de memòria: Zapatero dóna explicacions de perquè una adolescent de 16 anys té dret a avortar sense que interferisquen les decisions dels pares.
Tercera notícia, enllaçada amb l'anterior: Les Corts (Valencianes) debaten hui l'esmena a la totalitat del PP a la proposició de llei d'iniciativa popular que estableix una xarxa de suport a la dona embarassada. El que no ha dit Ràdio Nou és que l'esmena a la totalitat permetrà als promotors de la iniciativa parlamentària popular ingressar 12.000 euros, el que no s'haguera produït si el PP enlloc de presentar una esmena a la totalitat haguera rebutjat la iniciativa popular i haguera presentat la seua pròpia.
Quarta notícia: Detenció d'un grup de delinqüents a Bilbao que presumptament destinaven part del botí a finançar a terroristes islàmics.
Cinquena notícia: El nou Hospital la Fe entrarà en servici l'any que ve amb una inversió de la Generalitat de 341 milions d'euros. El president de la Generalitat, Francesc (sic) Camps va visitar ahir les obres. Tall de veu de Camps: "No hay edificio ninguno en estos momentos construyéndose con dinero de una administración autonómica como este".
Sisena notícia: Sentència del Yak-42. Valoracions de la sentència sense cap referència a les peticions de dimissió de l'ex ministre Federico Trillo.
I a la fi, a la setena, cas Gürtel. Diu Ràdio Nou que "ja han començat a València les declaracions derivades del cas Gürtel. Ahir fou el torn de l'exvicepresident del Consell, Víctor Campos, i del secretari general del PP, Ricardo Costa. Tots dos s'han mostrat molt tranquils. A més, Costa diu que els delictes que se li imputen són anteriors als seus càrrecs actuals. HUI PRESTARÀ DECLARACIÓ EL PRESIDENT FRANCESC (sic) CAMPS".
Dos segons. El dia que per primera vegada en la història democràtica recent un president de la Genearlitat Valenciana entra en un jutjat com a imputat, Ràdio Nou li dedica dos segons a la notícia. I a més omet la condició d'imputat del president.
La notícia següent ha estat dedicada ja als esports, amb la prèvia de la prèvia de la prèvia del partit que dissabte enfronta al València i al Villarreal.
No desitge fer més comentaris.