dijous, 14 de maig del 2009

FABRA AGAFA EL MALL


foto: periòdic mediterráneo
A finals de 2006, encarant la campanya de les eleccions municipals de l'any següent, l'agrupació socialista de Castelló va denunciar l'abandó del mercat municipal de Sant Pere del Grau, el seu mal estat, i la caiguda de l'activitat. En aquella època només dos parades resistien entre uns murs escrostonats, mobles destartalats i ferros rovellats.
L'alcalde de Castelló, Alberto Fabra, es va afanyar a anunciar que la denúncia socialista era improcedent perquè l'expedient per a l'adjudicació del projecte de remodelació del mercat s'havia iniciat -mentida- amb un pressupost base de licitació de 150.000 euros, i va traure a qui llavors era regidor del Grau, Juan Gallén, a arremetre contra els socialistes per haver denunciat el mal estat de l'immoble.
Amb posterioritat, el concurs per a l'adjudicació de la reforma del mercat va arribar a publicar-se, i desconec si van arribar a presentar-se pliques. El que sí que conec és que el govern local va desistir perquè l'estat del mercat era més lamentable del que havia descrit el PSPV en la seua denúncia, i finalment va optar per enderrocar-lo i construir-ne un de nova planta.
Així, des que el PSPV de Castelló va realitzar la primera denúncia, fins que Fabra ha agafat el mall per a fer-se la foto simbolitzant l'inici de les obres, han passat dos anys i mig, i amb un poc de sort, des de la primera denúncia sobre l'abandó d'esta dotació pública fins a la seua nova entrada en servei, hauran passat quatre anys.
Però Fabra no ha perdut l'ocasió de col·locar-se el casc i mamprendre-la a martellades contra els murs del mercat. Allò estrany és que conservara la indumentària d'alcalde i no s'enfundara una granota d'obrer, tal com ens té acostumats un càrrec públic a qui hem vestit de nadador, de pescador, de setí, de ciclista, etc.
En el fons, el que està perseguint Fabra és que en el Grau de Castelló no es repetisquen els resultats electorals de maig del 2007, un dels pocs districtes de la capital de la Plana on el PP va eixir derrotat. El Grau és important i pot decantar eixe avantatge mínim d'un regidor pel que Fabra és alcalde. I ell ho sap.