dimarts, 31 d’agost del 2010

PREPOTÈNCIA I FATXENDERIA A TEULADA

El discurs d'obertura del curs polític del PP el divendres 27 d'agost a Teulada, eficaçment retransmès en directe pel canal 24.9 de RTVV, és un avanç de l'actitud que va a adoptar el president de la Generalitat davant el nou curs polític: més reivindicació de l'essència valencianista, menyspreu constant al Govern d'Espanya i al seu president, i banalització de les causes judicials en les quals està immers. El discurs de Camps a Teulada va ser realment ridícul, plagat de metàfores absurdes (sóc un taronger), anècdotes barates i possiblement inventades (sabeu què m'ha passat hui?), i arenga ("d'ací no ens mou ningú", és a dir, hi ha algú que vol moure'ns a nosaltres que som més valencians que ningú, i la ciutadania no ho ha de consentir). Però sobretot va ser un discurs buit en el qual només va tractar de transmetre als seus la confiança que ningú els va a moure de les seues cadires, que a la vista del to emprat, sembla l'única cosa o el que més preocupa en el P.
Davant aquest intent bast del president del Consell de prendre aire, serà necessari desarticular el seu missatge, començant per la ruptura de la identificació que Camps tracta d'establir de forma constant entre ell i condició de valenciania. I aquesta patrimonialització del fet valencià es desmunta només amb recordar que el major desprestigi per als valencians és tindre un president sota sospita d'haver utilitzat els recursos públics en benefici del seu partit mentre es retallen les plantilles docents, les subvencions a les bandes de música, i les ajudes a les residències de majors, al mateix temps que es deterioren els serveis públics al ritme d'un deute immens. El major desprestigi per als valencians és tuindre un president que menysprea el sistema judicial, i que en comptes d'assumir responsabilitats s'encomana a l'apòstol Santiago. El major desprestigi per als valencians és tindre unes institucions a les quals les tallen la llum per impagament, a les que li tallen el servei de satèl·lit del seu canal internacional per impagament, a les que amenacen amb deixar sense servei de telefonia per impagament, i una RTVV a les càmeres de la qual no deixen entrar als camps de futbol per impagament.
La prepotència de Camps es contraresta amb les realitats: Amb els diners desviats a la trama Gürtel es podia haver evitat que més de 1.200 professors interins s'hagen quedat enguany sense plaça. Amb les desenes de milions desviats a la trama Gürtel es podien haver eliminat tots els barracons a la Comunitat Valenciana. Sobren arengues, per tant, i falta un reconeixement sincer de la situació greu en la qual el PP ha deixat a la Comunitat Valenciana, i l'assumpció de responsabilitats, per acceptar després la col·laboració que el PSPV ja va oferir en el debat de política general de 2009 i que el seu secretari general, Jorge Alarte, ha reiterat en diverses ocasions.