dijous, 5 de febrer del 2009

COMENÇA EL PERIPLE INSTITUCIONAL DELS AMICS DE LA TINENÇA


L'Associació per la Recuperació de la Tinença ha iniciat amb el sotdelegat del Govern a Castelló el seu periple institucional per tal de denunciar les macrourbanitzacions projectades i permeses pel govern local arreu del terme, un dels més bonics de Castelló i en gran part protegit.
L'Ajuntament de la Pobla de Benifassà està governat pel PSD, l'únic que governa aquest partit a la província, i s'ha posat a planificar projectes urbanístics que afecten a tota la ribera del Sénia, des de l'embassament d'Ulldecona fins el límit amb el terme de la Sénia, mitjançant el desenvolupament de dos àrees de sòl urbanitzable de 75.000 i 37.000 metres quadrats, respectivament, emparat amb un PGOU aprovat el darrer estiu.
S'està multiplicant per 20 la població a un terme municipal amb noves zones urbanes a les que difícilment se les podrà garantir el subministrament d'aigua, atés que les úniques concessions aigües amunt corresponen als municipis de la Sénia, Rossell, Sanr Rafel i Ulldecona. El planejament no dóna solució a l'existència de recursos hídrics suficients tenint en compte que encas de produir-se la màxima aglomeració de població, seria necessària una aportació de 20 litres per segon, el que equival a 750.000 litres diaris, sense que el PGOU aprovat pel PSD a la Pobla done cap alternativa per satisfer les noves demandes.
El sotdelegat del Govern s'ha compromés a transmetre les denuncies a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i a la Guàrdia Civil. Però a més, i sobretot, s'ha compromés a encarregar a l'INE que investigue el cens de la Pobla i l'origen dels nous electors, per si de cas s'hagueren produït irregularitats als empadronaments. Hi ha molts nous electors que a les darreres eleccions municipals van votar de forma majoritària al PSD. Insistisc, la Pobla sembla haver-se convertit de forma misteriosa en el punt de confluència de tots els votants del PSD de la província de Castelló.

1 comentari:

PROGRESSISME ha dit...

Isabel et convide al meu blog perque a Onda s'ha torbat un tressor únic al Món. www.davidprogressista.blogspot.com

GRÀCIES.

Tú que valores la cultura ho sabràs apreciar.