dijous, 15 d’abril del 2010

LA COSA SE LI COMPLICA AL PP DE CASTELLÓ


En un principi, després de l'alçament del secret del sumari Gürtel el passat 5 d'abril, em va semblar exagerat situar a Castelló en l'epicentre de la trama. No obstant, a mesura que he tingut oportunitat de revisar les conclusions de la investigació, no hi ha més remei que determinar que la trama tenia en el PP de Castelló a un dels seus principals clients.
Fins i tot l'acte de tancament de campanya de les passades eleccions generals, és a dir, estem parlant del mes de març del 2008, se li va encarregar a Orange Market, que a més va facturar el cost a una empresa constructora local adjudicatària de l'ajuntament i de la Generalitat.
És a dir, fins a l'últim moment el PP de Castelló va requerir els serveis de El Bigotes i la seua peculiar forma de facturar els càrrecs, a pesar que Rajoy presumix d'haver-se desvinculat de la trama tot just en situar-se al capdavant del PP, en 2004.
Estem, per tant, parlant ja de factures per quasi 800.000 euros que El Bigotes va emetre per actes electorals organitzats a Castelló, la qual cosa a la vista de la capacitat de contractació del PP de Castelló en contrast amb la de la Generalitat, fa que en termes relatius esta província li isquera més rendible a Orange Market que qualsevol altre dels territoris dominats pel PP. I el que no sabem encara.
I davant de tanta evidència, no deixa de ser aberrant que l'alcalde de Castelló, Alberto Fabra, ordene a una de les seues regidores comparéixer davant de la premsa per a dir que totes les contractacions amb Orange Market van ser legals. Les paraules de la regidora han quedat inserides en el conjunt d'una informació que revela que Orange Market va facturar a una empresa constructora determinats actes que va organitzar per al PP de Castelló en 2008. Vaja, que l'agafen in fraganti, i ens ix en que "açò no és el que pareix".
Cal recordar, d'altra banda, que la mateixa regidora va comparéixer setmanes arrere per a negar que el PP de Castelló haguera tingut cap relació comerical amb Orange Market. Ahir, no obstant, va haver d'admetre que sí que va haver-hi contractacions, i va intentar justificar el primer desmentit amb un bast argument segons el qual la regidora creia que la primera vegada que se li va preguntar es referien a contractacions irregulars, i per això va negar que haguera contractacions d'eixe tipus, és clar. És tan grosser que la regidora hauria de retirar-se de forma immediata de l'activitat política, per no demanar directament la dimissió de l'alcalde, que ahir, tan addicte com és als micròfons, va evitar fer declaracions.
Rajoy demana la dimissió d'un secretari d'Estat per acudir a un acte de recolzament a Garzón, i no obstant permet que Bárcenas siguisca sent senador, té diversos diputats autonòmics de Madrid inculpats, permet que Carlos Fabra seguisca de president de la Diputació tot i haver ingressat 5'3 milios d'euros sense justificar, permet que Camps seguisca al càrrec, i que Ricardo Costa ocupe escó a les Corts Valencianes, per no parlar de les Illes, on ara ha caigut el número dos de la nova i teòricament renovada executiva.