divendres, 18 de setembre del 2009

CANAL NOU RIMA AMB XAVIER CARRAU

Fa poc més d'una setmana es va conéixer que l'exdirector general de RTVV, Pedro García, que va deixar el càrrec el passat 27 d'agost per motius que encara no s'han explicat, havia reconegut davant del Síndic de Greuges que la manipulació informativa era una pràctica habitual en els mitjans de l'ens, i es prestava a rectificar davant de les insistents recomanacions del Síndic.
Entre eixa mostra de bona voluntat i el tracte vexatori que va rebre ahir la secretària provincial del PSPV de València, Carmen Martínez, en el programa matinal La Tertúlia de Canal 9, no ha passat ni un mes.
Quan la dirigent socialista, invitada al programa, va tractar que la tertúlia abordara la trama Gürtel, el periodista que dirigeix el debat va començar a mostrar-se irritat i molest, i més que perdre els papers, va assumir el d'un polític més del PP. Xavier Carrau, que així s'anomena el periodista, va arribar a recriminar l'actitud de Carmen Martínez, i li va dir que potser hauria de presentar-se a unes oposicions en Canal 9 per a treballar de periodista. Tot un exemple d'imparcialitat i objectivitat.
Encara que després va intentar restituir la seua eixida de to, Carrau va tractar de justificar el seu arravatament amb xifres de càrrecs públics socialistes que havien sigut invitats al programa i van refusar acudir, la qual cosa tampoc és res estrany, a la vista del tracte que va rebre ahir Carmen Marínez.
El nou director general de RTVV, nomenat de forma irregular pel PP al prescindir de la preceptiva proposta del consell d'administració avalada per dos terços dels seus integrants, ha expressat la seua intenció de dotar a l'ens de major pluralisme informatiu, però de moment seguim només amb eixa declaració d'intencions, sense cap efecte pràctic.

http://www.youtube.com/watch?v=UZQuA7nmps4

3 comentaris:

Anònim ha dit...

La degradació democràtica que pateix C9 és ele reflex de la majoria absoluta del PP durant 14 anys de govern. El PP s'aprofita de la democràcia per imposar les seues formes dictatorials, exemples, Rita Barberà, Alfoso Rus, Carlos Fabra. I C9 és l'altaveu propagandístic que fa vomitar la informació favorable al PP i desfavorable o simplement nul.la de la resta de partits. Canal 9 hauria d'estar present a la Universitat de Periodisme com a referent del que no s'ha de fer en un mitjà públic. Ara jo pregunte; com és que els periodistes honestos, si en queda algun és clar,no fan alguna protesta per a dir prou?. Canal 9 és l'autèntica vergonya televisiva del País Valencià i Xavier Carrau deu ser un de tants agraïts llepador de mà dels seus amos peperos. Des de Xàtiva el meu sincer condol per la mort de la televisió pública valenciana.

Anònim ha dit...

Estimada Isabel Escudero. Sóc un dels tans companys de professió de Xavier Carrau.Una vegada més veig que heu posat en marxa la maquinària destructora de la política. Sense sigles. Hauries de saber que si Jorge Alarte o algun altre membre del PSPV ha estat entrevistat en Canal 9 ha sigut perquè este senyor ha volgut i s'hi ha deixat la pell per aconseguir-ho. Injustament li reclameu coses que ell no pot solucionar. No oblideu que la televisió pública valenciana la vau posar en marxa vosaltres. I encara és ara que tota la professió periodística d'este país sap que vau censurar l'ús de 500 paraules valencianes perquè sonaven a català, i que fins i tot vau fer un manual de com gravar al president de la Generalitat, Joan Lerma. La mala llavor la vau plantar vosaltres. A pesar d'açò hi ha gent que se la juga. Per exemple, des del PSPV heu criticat que no s'ha parlat del cas Gürtel en Canal 9. Teniu raó. Més ben dit part de raó. Tota la professió sap que en l'únic lloc on s'ha parlat del cas Gürtel en Canal 9 ha sigut en el programa que dirigix este company. La tertúlia. Ell se la juga, i damunt encara li dieu a la cara que és un censor. Crec, sincerament que heu equivocat el dispar.

Anònim ha dit...

Així que han equivocat el tret. Si Carrau vol deixar-se la pell per tornar la normalitat a Canal 9 el que ha de fer és dimitir en massa ell i tots els que diuen que han aprovat oposicions i deixar que el director faça la programació amb bedels. M'agradaria saber quin grau d'implicació té Carrau, com a director de la tertúlia, en la "gran selecció" de tertulians fixes. Personatges com el seudoperiodista J. Montesinos, que utilitzava el càrrec de director del diari Mediterráneo per a nodrir els comptes dels seus negocis paral.les, fins que el Grup Z se'n va aonar i el va fer fora. Haguera pogut "deixar-se la pell" el Carrau en fer una selecció menys arbitrària de tertulians, no?