dimarts, 27 de gener del 2009

TITULAR DE PREMSA: "VA A ACABAR-SE AIXÒ D'ACUSAR AL CONSISTORI"

Javier Moliner, mà dreta dels Fabra a Castelló, ha dit que això d'acusar al PP no es pot consentir. Estaria bo.
Així de determinant. "Va a acabar-se això d'acusar en el consistori". És el titular que dóna hui un periòdic de Castelló a la roda de premsa que va oferir ahir el vicealcalde, Javier Moliner, que rebatia unes acusacions del Grup Socialista.
Després m'ocuparé del fons, però vull en primer lloc llevar-me de damunt la incredulitat que m'ha generat semblant expressió. De l'imperatiu titular es podria deduir que es va a posar límit a la labor fiscalitzadora de l'oposició en les institucions, o millor encara, eliminem directament a l'oposició o desposseïm-la de les seues funcions.
En el cas que ens ocupa, Castelló ja és l'única capital espanyola en què el PP manté a tota l'oposició sense recursos, només amb allò just, amb les percepcions que la llei no permet d'eliminar. Però no és prou, així que des d'ara es va a acabar també això d'acusar. Què s'han cregut aquests socialistes.
Total perquè el portaveu socialista, Juan María Calles, va desvelar despús-ahir que una assessoria dirigida per un familiar i company de penya taurina del vicealcalde ha tingut la sort de ser l'adjudicatària a dit de serveis municipals pels que ha ingressat 116.000 euros per a captar subvencions de la Unió Europea.
Desgranem la gosadia eixa per la que de forma definitiva es va a acabar això d'acusar en el consistori: Es va realitzar l'adjudicació a dit? Sí. El beneficiari és familiar i company de penya taurina del vicealcalde? Sí. L'import de l'adjudicació ascendix a 116.000 euros? Sí. És una informació rellevant que els ciutadans tenen dret a conéixer? Sí. Va posar objeccions la intervenció municipal a eixe pagament? Sí.
Per tant, el vicealcalde pot posar-se com vullga, el periòdic autor del titular pot donar-li voltes a la retòrica imperativa, i el govern local de Castelló pot interposar totes les demandes que vullga.
Qüestió a banda mereix l'oportunitat de pagar assessories externes per una tasca que perfectament poden realitzar funcionaris municipals, i estalviar 116.000 euros als veïns de Castelló. És més, considere que l'Ajuntament de Castelló té una plantilla prou nombrosa i qualificada com per a sol·licitar totes i cada una de les convocatòries d'ajudes que publiquen els butlletins oficials.
Jo mateixa m'oferiria a realitzar les gestions per la mitat del que ha cobrat l'assessoria del familiar de Moliner. Però miren que no hem sigut jo ni vosté els beneficiaris de l'encàrrec. Ha sigut una assessoria els integrants de la qual mantenen llaços familiars i taurins amb el vicealcalde.
Quina gosadia la de Juan María CAlles. I en quina papereta ens ha ficat. Gràcies al seu desvergonyiment, l'acusar va a acabar-se en el consistori. De manera que ja poden els Fabra i Moliner fer el que desitgen amb els recursos de tots els castellonencs, que ací ningú podrà ja obrir la boca. Ho diu el titular del periòdic.
Seguisc sense desposseir-me de la incredulitat.